Antibioticele naturale din camara oricarei persoane!

Antibioticele naturale din camara oricarei persoane!
Antibioticele naturale din camara oricarei persoane!

Ghimbirul, usturoiul si uleiul de oregano se numara printre antibioticele naturale care se gasesc in camara oricarei persoane, putand fi folosite pentru prevenirea si tratarea racelilor, virozelor si a anumitor infectii.

 

Majoritatea alimentelor pe care le includem in dieta zilnica indeplinesc un dublu rol: nu sunt doar un deliciu pentru papilele gustative, ci adevarate tratamente care pot oferi remedii pentru afectiuni importante, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Ropharma.
Usturoiul- este fara indoiala unul dintre cei mai populari agenti curativi, care datorita proprietatilor antivirale deosebite, este considerat un adevarat antibiotic natural.
Acesta este o sursa bogata de antioxidanti care protejeaza impotriva actiunii bacteriilor si a radicalilor liberi din sange, asigurand protectia sistemului imunitar. Proprietatile sale se datoreaza in special alicinei, o substanta antimicrobiana ce actioneaza asemenea unui antibiotic natural, reusind sa distruga virusurile si infectiile puternice. Usturoiul este recomandat in special in cazul infectiilor produse de stafilococi, precum bronsita, amigdalita, abcesele buco-faringiene, dar si in cazul parazitilor intestinali, astmului, hipertensiunii si infectiilor pielii.
Ghimbirul- este un remediu cu traditie in medicina alternativa, fiind folosit de peste 2.000 de ani datorita nutrientilor cu proprietati antiinflamatoare si antibacteriene: shogaol, zingeron si gingerol. Ghimbirul, fie sub forma de ceai sau consumat natural, este un bun remediu in cazul racelilor, deoarece calmeaza inflamatille de la nivelul gatului, amelioreaza simptomele sinuzitei, febrei si infectiilor gatului. Mai mult decat atat, el ajuta si in cazul problemelor respiratorii, stimuland eliminarea mucozitatilor si fluidizarea congestiilor respiratorii.
Dincolo de actiunea antiseptica, ghimbirul este un element de sprijin si in curele de slabire, deoarece intensifica arderea grasimilor, contribuie la eliminarea toxinelor din corp si este un tonic si energizant eficient pentru organism.
Probioticele- aceste microorganisme vii denumite si "bacterii benefice" se regasesc in proportie de 70-80% in propriul organism, la nivelul intestinului. Ele actioneaza impotriva infectiilor asemenea antibioticelor, insa avantajul important al acestora consta in faptul ca nu afecteaza flora intestinala.
Prin contrast, antibioticele nu fac diferenta intre bacteriile bune si cele rele si pot duce la distrugerea acelor bacterii care protejeaza organismul. Cu toate acestea, este important de retinut ca actiunea antivirala si antimicrobiana a probioticelor este asigurata de prezenta a doi microbi: bifido acidophilus si lactobacillus acidophilus. Acestia se regasesc in special in alimente obtinute in urma fermentarii: iaurtul, casul, castravetii murati, kefirul.
Uleiul de oregano- studiile au demonstrat ca acesta este cel mai puternic antibiotic natural ce aduce organismului numeroase proprietati curative: antibacterian, antispasmodic, anestezic, antivenin, antiparazitic, antimicrobial, antifungic.
Un adevarat aliat al organismului in special in perioadele in care virozele sezoniere sunt predominante, uleiul de oregano poate actiona pe doua cai: ca modalitate de preventie, dar si ca tratament pentru a grabi vindecarea. Acesta actioneaza atat ca un bun expectorant si agent antiviral si totodata ca un antioxidant ce ajuta la eliminarea toxinelor si stimularea imunitatii.
Ceai verde- un alt antibiotic natural si un antioxidant puternic, ceaiul verde contine o gama variata de polifenoli, care dizolvati in apa, actioneaza asemenea unor antibiotice non-toxice.
Pe langa faptul ca ceaiul verde este recomandat dimineata in locul cafelei, acesta este si un rezervor natural de vitamine (din grupa B, A, E, C) si minerale (fier, calciu, fosfor si potasiu), aminoacizi, glucide, tanin, uleiuri volatile, teina, flavonoide, alcaloizi ce asigura stimularea sistemului imunitar si creste rezistenta organismului in lupta cu infectiile.

Majoritatea alimentelor pe care le includem in dieta zilnica indeplinesc un dublu rol: nu sunt doar un deliciu pentru papilele gustative, ci adevarate tratamente care pot oferi remedii pentru afectiuni importante, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Ropharma.



Usturoiul-
este fara indoiala unul dintre cei mai populari agenti curativi, care datorita proprietatilor antivirale deosebite, este considerat un adevarat antibiotic natural. Acesta este o sursa bogata de antioxidanti care protejeaza impotriva actiunii bacteriilor si a radicalilor liberi din sange, asigurand protectia sistemului imunitar. Proprietatile sale se datoreaza in special alicinei, o substanta antimicrobiana ce actioneaza asemenea unui antibiotic natural, reusind sa distruga virusurile si infectiile puternice. Usturoiul este recomandat in special in cazul infectiilor produse de stafilococi, precum bronsita, amigdalita, abcesele buco-faringiene, dar si in cazul parazitilor intestinali, astmului, hipertensiunii si infectiilor pielii.

Ghimbirul- este un remediu cu traditie in medicina alternativa, fiind folosit de peste 2.000 de ani datorita nutrientilor cu proprietati antiinflamatoare si antibacteriene: shogaol, zingeron si gingerol. Ghimbirul, fie sub forma de ceai sau consumat natural, este un bun remediu in cazul racelilor, deoarece calmeaza inflamatille de la nivelul gatului, amelioreaza simptomele sinuzitei, febrei si infectiilor gatului. Mai mult decat atat, el ajuta si in cazul problemelor respiratorii, stimuland eliminarea mucozitatilor si fluidizarea congestiilor respiratorii. Dincolo de actiunea antiseptica, ghimbirul este un element de sprijin si in curele de slabire, deoarece intensifica arderea grasimilor, contribuie la eliminarea toxinelor din corp si este un tonic si energizant eficient pentru organism.

Probioticele
- aceste microorganisme vii denumite si "bacterii benefice" se regasesc in proportie de 70-80% in propriul organism, la nivelul intestinului. Ele actioneaza impotriva infectiilor asemenea antibioticelor, insa avantajul important al acestora consta in faptul ca nu afecteaza flora intestinala. Prin contrast, antibioticele nu fac diferenta intre bacteriile bune si cele rele si pot duce la distrugerea acelor bacterii care protejeaza organismul. Cu toate acestea, este important de retinut ca actiunea antivirala si antimicrobiana a probioticelor este asigurata de prezenta a doi microbi: bifido acidophilus si lactobacillus acidophilus. Acestia se regasesc in special in alimente obtinute in urma fermentarii: iaurtul, casul, castravetii murati, kefirul.

Uleiul de oregano-
studiile au demonstrat ca acesta este cel mai puternic antibiotic natural ce aduce organismului numeroase proprietati curative: antibacterian, antispasmodic, anestezic, antivenin, antiparazitic, antimicrobial, antifungic. Un adevarat aliat al organismului in special in perioadele in care virozele sezoniere sunt predominante, uleiul de oregano poate actiona pe doua cai: ca modalitate de preventie, dar si ca tratament pentru a grabi vindecarea. Acesta actioneaza atat ca un bun expectorant si agent antiviral si totodata ca un antioxidant ce ajuta la eliminarea toxinelor si stimularea imunitatii.

Ceai verde
- un alt antibiotic natural si un antioxidant puternic, ceaiul verde contine o gama variata de polifenoli, care dizolvati in apa, actioneaza asemenea unor antibiotice non-toxice. Pe langa faptul ca ceaiul verde este recomandat dimineata in locul cafelei, acesta este si un rezervor natural de vitamine (din grupa B, A, E, C) si minerale (fier, calciu, fosfor si potasiu), aminoacizi, glucide, tanin, uleiuri volatile, teina, flavonoide, alcaloizi ce asigura stimularea sistemului imunitar si creste rezistenta organismului in lupta cu infectiile.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 

Citește și: Giuly, ceartă aprigă cu Bianca: "Ești falsă!" Robert intervine și o pune la punct pe iubita lui. Aflați ce se va întâmpla în Casa iubirii marți, 24 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: "Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de ce spune biserica". Experiența tulburătoare a unei avocate care a trecut prin moarte clinică- stirilekanald.ro



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Horoscop 29 septembrie 2024. O zodie are mai mult curaj

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Rețea de escroci destructurată în Spania! Femei păcălite cu sute de mii de euro de bărbați care se pretindeau că sunt Brad Pitt

VIDEO Rebecca, în lacrimi după discuția cu Antoni. Patrick, Bianca și Julia încearcă să o liniștească. „Pentru mama, că ea nu merită toate astea.”

Povestea impresionantă a meșterului cioplitor care dă viață lemnului! Tradiția și credința se împletesc în atelierul sculptorului Ion Rodoș 

"A dat o supărare mare și jale peste noi" Bunica lui Florin, tânărul de nici 25 de ani mort printre străini, în urma unui accident stupid, își urlă durerea


Cookies