Anticonceptionalele sunt pastile pe baza de hormoni, produsi in mod natural si in organismul nostru. Atunci cand sunt administrati in mod extern, ei au rolul de a impiedica productia de hormoni sexuali si de a impiedica astfel ovulatia.
Aşa cum te aşteptai, pilulele contraceptive nu sunt lipsite de efecte secundare, altele decât evitarea unei sarcini nedorite. În timp ce există „consecinţe” pozitive, cum ar fi normalizarea ciclului, dispariţia acneei, diminuarea crampelor menstruale, noi, femeile, suntem mai degrabă preocupate de partea întunecată a anticoncepţionalelor: schimbări bruşte de dispoziţie, greaţă, dureri de cap şi acumularea kilogramelor, „elefantul ascuns din cameră”.
Cu toate acestea, studiile înclină să contrazică acest ultim factor, considerând, în vasta lor majoritate, că nu e vorba decât de un mit.
Doctorii lasă însă o (foarte) mică portiţă deschisă spre interpretare: deşi pastilele contraceptive nu te îngraşă în mod direct, pot avea efecte secundare care să determine acumularea de kilograme. E vorba, în primul rând, de retenţia de apă pe care o cauzează, ceea ce poate conduce la balonare şi îţi poate da impresia că nu mai eşti la fel de subţire ca înainte. Efectul dispare însă în maximum 3 luni, ne asigură medicii, şi, din nou, nu e vorba de acumulare de grăsime, ci de lichide.
Sursa: divahair.ro