Antioxidantii si foto-imbatranirea pielii

Antioxidantii si foto-imbatranirea pielii
Antioxidantii si foto-imbatranirea pielii

Soarele are dublu efect asupra organismului uman. Pe de o parte, este efectul sau extraordinar de favorizarea a producerii vitaminei D

Antioxidantii si foto-imbatranirea pielii. Soarele are dublu efect asupra organismului uman. Pe de o parte, este efectul sau extraordinar de favorizarea a producerii vitaminei D, care este necesara in asimilarea calciului, in sanatatea oaselor, cresterea si sustinerea sistemului imunitar. Pe de alta parte, in situatia unei expuneri prelungite la soare, fara protectie solara, razele ultraviolete ale soarelui sunt responsabile pentru foto-imbatranire si foto-carcinogeneza, expunerea excesiva producand cancer de piele. Lasand la o parte cea mai neagra varianta de boala care este cat se poate de reala, alte efecte nedorite sunt alterarea ADN-ului cutanat, a echilibrului celular antioxidant si a capacitatii pielii

de a se regenera, ducand astfel la inflamatii si riduri premature, prin reducerea colagenului structural si a elastinei.

Antioxidantii si foto-imbatranirea pielii
Antioxidantii si foto-imbatranirea pielii[Sursa foto: PixaBay]

Strategii de foto-protectie

Cel mai bun lucru pe care poti sa il faci este sa eviti soarele complet in intervalul orar 11:00 – 16:00. Pe langa asta, ar trebui sa optezi pentru utilizarea unor bariere fizice si chimice de protejare a pielii, precum haine, palarii si creme cu protectie UVA si UVB de minimum 30-50%.

Antioxidanti

Antioxidantii naturali se gasesc preponderent in fructe, legume si plante. O dieta bogata in astfel de produse si echilibrata poate influenta sistemul defensiv al pielii si capacitatea sa de a se regenera. Un nivel optim al vitaminelor A, C si E in sange reprezinta un avantaj in lupta organismului cu efectele nocive ale radiatiilor UV. Vitamina C poate creste productia de colagen si protejeaza dermul impotriva razelor UVA si UVB, corecteaza problemele de pigmentare si sustine tratamentele ce vizeaza anumite afectiuni cutanate inflamatorii.

In plus, vitamina C regenereaza vitamina E in organism si contribuie la reducerea stresului oxidativ, care este responsabil pentru foto-imbatranire si foto-carcinogeneza. Vitaminele, alaturi de ceilalti compusi naturali din plante, se sustin reciproc, favorizand procesul de regenerare celulara cutanata.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Antioxidantii si foto-imbatranirea pielii
Antioxidantii si foto-imbatranirea pielii[Sursa foto: PixaBay]

Ai grija de tine

Mananca sanatos, fereste-te de soare in perioada sa periculoasa, bea suficiente lichide, dormi mult, iesi la plimbari in natura si vei descoperi cum corpul tau se transforma, imbunatatindu-se in fiecare zi. In plus, va ajuta foarte mult la starea ta de spirit, te vei simti mai bine si vei arata mai bine.

Citeste si: Rutina body care dupa plaja: etape care iti asigura o piele hidratata

Citeste si: Ce sa NU faci, pentru a ajunge in cea mai buna forma a vietii tale

Citeste si: Ce sa NU faci, pentru a ajunge in cea mai buna forma a vietii tale



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu au rămas fără bani în vacanță. Ce au făcut cei doi soți în miez de noapte? „Nu sunt bancomate.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies