Antrenamentele fizice dauneaza grav danturii! Au demonstrat-o cercetatorii

Antrenamentele fizice dauneaza grav danturii! Au demonstrat-o cercetatorii
Antrenamentele fizice dauneaza grav danturii! Au demonstrat-o cercetatorii

Exercitiile fizice sunt bune pentru toate partile corpului exceptand dintii, conform unui studiu recent.

In trecut, au fost indicii ca atletii prezinta un risc crescut de formare a cariilor si a altor probleme dentare. Conform unui studiu publicat anul trecut, stomatologii au examinat 278 de atleti la Olimpiada de Vara din 2012 si au constatat ca cei mai multi dintre ei aveau o sanatate orala precara, afectiuni gingivale, tartru si carii.

Ca sa inteleaga mai bine ce se petrece in gura atletilor, cercetatorii germani au recrutat 35 de sportivi si 35 de oameni care nu faceau sport de performanta.

 Toti voluntarii au vizitat cabinetul de stomatologie al unui spital reputat pentru o examinare completa, inclusiv colectarea salivei. Acestia au completat chestionare referitoare la diete, bauturi consumate, antrenamente si igiena orala. Rezultatele testelor au aratat ca atletii aveau mai multe carii si alte afectiuni dentare decat persoanele examinate care nu au facut sport de performanta. In timpul antrenamentelor, cantitatea de saliva produsa s-a imputinat progresiv, asta insemnand ca gurile lor au devenit uscate, indiferent de lichidele consumate in timpul exercitiior fizice.
Compozitia chimica a salivei a suferit modificari, alcalinitatea crescand in timpul antrenamentelor. Excesul de alcalinitate conduce la dezvoltarea tartrului si la aparitia altor probleme dentare.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Sursa: well.blogs.nytimes.com



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Horoscop 29 septembrie 2024. O zodie are mai mult curaj

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Rețea de escroci destructurată în Spania! Femei păcălite cu sute de mii de euro de bărbați care se pretindeau că sunt Brad Pitt

VIDEO Rebecca, în lacrimi după discuția cu Antoni. Patrick, Bianca și Julia încearcă să o liniștească. „Pentru mama, că ea nu merită toate astea.”

Povestea impresionantă a meșterului cioplitor care dă viață lemnului! Tradiția și credința se împletesc în atelierul sculptorului Ion Rodoș 

"A dat o supărare mare și jale peste noi" Bunica lui Florin, tânărul de nici 25 de ani mort printre străini, în urma unui accident stupid, își urlă durerea


Cookies