Anunț de ultim moment! Ce trebuie să știe femeile din România, atunci când se angajează

Anunț de ultim moment! Ce trebuie să știe femeile din România, atunci când se angajează
Anunț de ultim moment! Ce trebuie să știe femeile din România, atunci când se angajează

Află din rândurile următoare care sunt noile reguli pe care trebuie să le respecte angajații în cadrul unui interviu.

Participarea la un interviu este un pas esențial pe care fiecare persoană care vrea să se angajeze într-un anumit loc trebuie să-l parcurgă. Astfel, pentru unii poate părea o perioadă stresantă pentru că nu știu exact la ce să se aștepte și cum va decurge interviul. În acest caz, este foarte important să știți că în cadrul unui interviu cel mai probabil veți primi informații referitoare la jobul pentru care activați, dar va constitui în același timp și o posibilitate prin care viitorul angajator să vă cunoască mai bine.

Noi reguli de angajare în România!

Citește și: Interviul de angajare. Care trebuie să fie comportamentul intervievatului

Noi reguli de angajare în România!
Noi reguli de angajare în România![Sursa foto: freepik]

Una dintre întrebările pe care viitorul angajator ar putea să ți-o adreseze ar fi cea referitoare la istoricul salarial pe care îl ai până în momentul de față. Ei bine, este foarte important să știi că în România urmează să fie transpusă o directivă a UE care își propune consolidarea principiului egalității de remunerare pentru aceeași muncă sau pentru o muncă de aceeași

valoare între bărbați și femei, iar asta înseamnă că unul dintre pilonii centrali este recurgerea la cât mai multă transparență în privința salariilor.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Astfel, o primă modificare impusă angajatorilor de această Directivă privind transparența salarială este faptul că aceștia nu vor mai avea dreptul să ceară în timpul interviului candidaților informații cu privire la istoricul salarial.

Pentru a întrerupe perpetuarea diferenței de remunerare între femei și bărbați care afectează în timp lucrătorii în mod individual, angajatorii ar trebui să se asigure că anunțurile de posturi vacante și denumirile locurilor de muncă sunt neutre din punctul de vedere al sexului și că procesele de recrutare sunt conduse în mod nediscriminatoriu, astfel încât să nu submineze dreptul la egalitatea de remunerare .”, se arată în Directivă.

Modificări în privința anunțurilor de recrutare

Citește și: Ponturi care te ajută să fii angajat de la primul interviu. „Prima privire o arunc către ochii candidatului în momentul în care îi strâng mâna.”

Anunț de ultim moment! Ce trebuie să știe femeile din România, atunci când se angajează
Modificări în privința anunțurilor de recrutare[Sursa foto: freepik]

O altă modificare prezentă în acest document vizează anunțurile de recrutare. Astfel, în anunțul de angajare, trebuie să apară nivelul inițial de la care se pleacă salariul, dar și alte componente ale remunerației lunare.

Angajatorilor nu ar trebui să li se permită să se intereseze sau să încerce în mod proactiv să obțină informații despre remunerația actuală sau istoricul salarial anterior al unui solicitant de loc de muncă. ”, mai scrie în directivă.

 



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Alocații 2023. Care sunt documentele necesare de care mamele cu copii au nevoie

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies