Până în prezent, peste 2 milioane de familii au utilizat cardul de energie pentru a-și plăti facturile la utilități, iar valoarea totală a acestor plăți a ajuns la 464 de milioane de lei. Cele mai multe plăți au fost înregistrate în București, Iași, Suceava, Bacău și Prahova.
Marcel Boloș a afirmat că programul de sprijin pentru plata facturilor la energie a fost implementat de două luni și a ajutat deja 2 milioane de familii să achite facturi prin intermediul cardurilor.
Ce trebuie să știe femeile din România despre cardurile de energie
Mai mult de o treime din beneficiarii au făcut plăți fără să se deplaseze de la domiciliu, utilizând platforma online de plată oferită de Poșta Română sau solicitând factorul poștal să vină la domiciliu pentru a plăti factura. Faptul că există aceste 3 variante de plată, dintre care două permit plata de acasă, este considerat o reușită.
„Sunt deja două luni de când am început implementarea programului de sprijin pentru plata facturilor la energie și am atins pragul de 2 milioane de familii care au achitat facturi din sumele virate pe carduri.
Citește și: Pensionarele beneficiază de bilete la tratament în 2023. Ce trebuie să facă femeile pentru a le primi
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ministrul a dorit să sublinieze faptul că cei care dețin carduri de energie mai pot folosi banii din prima tranșă timp de două luni, avertizându-i astfel să nu uite acest aspect.
„De asemenea, pentru a extinde și simplifica sprijinul acordat, am finalizat proiectul de act normativ prin care se prevede compensarea prețului pentru mai multe tipuri de energie decât cele prevăzute acum: energie electrică, energie termică furnizată în regim centralizat, gaze, butelie, butan, lemn de foc, rumeguș, cărbune, păcură, peleţi, brichete, combustibili lichizi sau solizi şi orice alte materiale de încălzire care pot fi utilizate la încălzirea locuințelor.Mai mult, avem în plan să permitem și achitarea de facturi mai vechi și să extindem termenul până la februarie 2022”, a mai spus acesta.
Dintre cei 2 milioane de beneficiari ai cardurilor de energie, un număr de 15.600 de persoane și-au acoperit cheltuielile pentru lemnele de foc cu ajutorul acestor carduri, astfel încât suma totală plătită pentru acestea a ajuns la 10,5 milioane de lei.
Până în prezent, aproximativ 2,1 milioane de carduri de energie au fost create și distribuite persoanelor vulnerabile din România, iar peste 11.000 de anchete sociale au fost soluționate, ceea ce a dus la emiterea și distribuirea unui număr suplimentar de carduri. În plus față de formele de energie care au fost deja compensate, cardurile de energie vor putea fi folosite pentru a achita butanul, rumegușul, cărbunele, brichetele și alte combustibili lichizi sau solizi.
Citește și: Veste bună pentru pensionare! Cine sunt femeile care pot beneficia de noi vouchere