Anunț de ultim moment legat de pensii! Cum pot pensionarele să beneficieze de bani în plus

Anunț de ultim moment legat de pensii! Cum pot pensionarele să beneficieze de bani în plus
Anunț de ultim moment legat de pensii! Cum pot pensionarele să beneficieze de bani în plus

Află din rândurile următoare ce trebuie să facă pensionarii ca să beneficieze de bani în plus.

Sistemul de pensii din România este structurat pe patru Piloni de pensii. Aceștia se referă la contribuțiile pe care un angajat le aduce de-a lungul vieții la stat, în vederea obținerii unui venit în momentul în care îndeplinește condițiile de pensionare.

Toate acestea sunt foarte bine reglementate de Legea pensiilor și în funcție de categoria din care face parte, angajatul care vrea să se pensioneze va beneficia de o sumă lunară de la stat, în funcție de contribuția pe care a adus-o de-a lungul timpului.

Pilonul 3 de pensii le oferă posibilitatea pensionarilor de a beneficia de bani în plus

Citește și: Veste importantă pentru românce! Salariile și pensiile vor fi mai mici

Cum pot pensionarele să beneficieze de bani în plus
Cum pot pensionarele să beneficieze de bani în plus[Sursa foto: freepik]

Potrivit Autorității de Supraveghere Financiară, pensionarii pot beneficia de bani în plus, dacă apelează la Pilonul 3 de pensii.

Pilonul 3 este sistemul de pensii facultative și este gestionat de societățile de administrare a fondurilor de pensii private.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Acest lucru presupune o posibilitate care le este oferită românilor ce vor să-și asigure un venit suplimentar pentru pensie. Mai exact, românii care doresc să contribuie la Pilonul 3 pot depune bani în conturile unui fond de pensii facultative administrat de o societate de administrare a fondurilor de pensii private.

La rândul lor, aceste societăți investesc fondurile în diferite instrumente financiare, precum acțiuni, titluri de stat și alte active financiare, cu scopul de a obține un randament în timp. Astfel, beneficiarii vor primi sumele economisite la data pensionării, dar și randamentul obținut în perioada de contribuție.

Contribuțiile la Pilonul 3 de pensii sunt facultative și nu se reține impozit pe contribuție

Citește și: Anunț important pentru pensionarele din România! Sistemul de pensii urmează să se schimbe

Cum pot pensionarele să beneficieze de bani în plus
Cum pot pensionarele să beneficieze de bani în plus[Sursa foto: freepik]

Conform Legii pensiilor, contribuțiile la Pilonul 3 de pensii sunt facultative, spre deosebire de contribuțiile la Pilonul 2, care sunt obligatorii.

La acest Pilon de pensii, care oferă venituri suplimentare pot participa angajați, funcționari publici, persoane autorizate să desfășoare o activitate independentă sau persoane care realizează venituri din activități profesionale sau agricole. Mai mult decât atât, la Pilonul 3 de pensii nu se plătește impozit pe contribuție, decât dacă este mai mare de 400 de euro pe an.

În cazul în care persoana respectivă care a cotizat la Pilonul 3 de pensii va deceda până la vârsta de pensionare, familia va revendica suma de bani respectivă.

 



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Veste bună pentru anumite salariate din România! Cine sunt cele care pot primi bani în plus la salariu și mai multe zile libere

BOALA cu care Andreea Marin s-a luptat. Puțini știu prin ce suferință a trecut

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

VIDEO. Grasu XXL, ipostază rară! Artistul a izbucnit în lacrimi în fața publicului Neversea: "N-am vrut să vă emoționeze atât de tare pe toți, dar așa s-a întâmplat"

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefania a fost eliminată din „Casa iubirii”! Tânăra a izbucnit în lacrimi: „În sfârșit o să fiu alături de Cosmin”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies