Tinerii din România, care sunt considerați sportivi de performanță, vor avea parte de vești foarte bune. Ei vor beneficia în fiecare lună, de vouchere în valoare de 150 de lei. Iată care sunt condițiile pe care trebuie sa le îndeplinească pentru a se încadra.
Elevii care sunt considerați sportivi de performanță vor beneficia în fiecare lună de un ajutor de 150 de lei.
Citește și: Anunțul mult așteptat de milioane de pensionari! Se oferă o sumă de bani în valoare de 1.400 de lei
Vouchere lunare de 150 de lei pentru tinerii din România
Guvernul vrea să ajute sportivii talentați să își continue dezvoltarea fără a fi nevoiți să renunțe la pasiunile lor. Ei furnizează vouchere lunare în valoare de 150 de lei, care vor ajuta la sprijinirea dezvoltării sportului de performanță în România și la formarea de noi talente.
Aceste vouchere ar fi trebuit să fie oferite din anul acesta, dar măsura a fost amânată și se vor da începând cu anul 2024.
Voucherele lunare de 150 de lei oferite lunar pentru tinerii considerați sportivi de performanță ar fi trebuit
Pentru ce poate fi folosită suma de bani primită de la stat
Suma de bani primită de la stat poate folosită doar pentru anumite cheltuieli legate de activitatea sportivă cum ar fi:
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
-achiziționarea de articole sportive și echipamente sportive specifice disciplinei practicate;
-transportul sportivilor între localitățile din țara noastră;
-achiziționarea de suplimente nutritive;
-recuperare medicală.
Citește și: Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...- stirilekanald.ro
Românii ar putea să primească vouchere noi în valoarea a cinci salarii
Potrivit anunțului făcut de Ministerul Justiției, românii ar putea să primească vouchere noi în valoarea a cinci salarii.
„Ministerul Justiției a inițiat astăzi, 3 februarie 2023, procedura de consultare publică a Proiectului de H.G. privind aprobarea Metodologiei de emitere, distribuire și decontare a voucherelor destinate victimelor infracțiunii, pentru stabilirea cuantumului acestora, precum și a criteriilor de selectare a entităților publice și private înrolate în mecanismul de acordare și pentru completarea Hotărârii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea şi funcționarea Ministerului Justiției. Proiectul operaționalizează prevederile Legii nr. 230/2022 de consolidare a ANABI, prin care a fost instituit Mecanismul naţional de susţinere a prevenirii criminalităţii, un fond care reutilizează în interes social activele confiscate în cadrul procesului penal. Conform proiectului, victimele infracțiunilor pot solicita un avans din compensația financiară sub formă de voucher pentru acoperirea nevoilor urgente, în limita unei sume echivalente cu 5 salarii de bază minime brute pe țară. Voucherele vor fi acordate într-un termen de cel mult 72 de ore de la aprobarea cererii. Introducerea acestui mecanism de compensare, sub formă de vouchere, va contribui la simplificarea acoperirii nevoilor urgente ale victimelor, de tipul cheltuielilor de hrană, cazare, transport, medicamente, materiale sanitare etc. Prin acest proiect este stabilită metodologia necesară pentru emiterea, distribuirea și decontarea acestor vouchere”, a transmis Ministerul Justiției pe Facebook.