Anunț de ultimă oră! Ce categorie de românce va rămâne fără pensie

Anunț de ultimă oră! Ce categorie de românce va rămâne fără pensie
Anunț de ultimă oră! Ce categorie de românce va rămâne fără pensie

Marcel Ciolacu a anunțat joi că, în următoarele șase luni, își dorește să rezolve problema care are în vedere pensiile speciale de la noi din țară.

Termenul a fost acceptat de Comisia Europeană, iar mai mult de atât, liderul a mai menționat că lucrează la un nou proiect pentru eliminarea pensiilor speciale.

Citește și: Cum se face calculul pentru femei atunci când vor să iasă la pensie. Care este stagiul minim de cotizare pentru viitoarele pensionare?

Ce categorie de români va rămâne fără pensie

Miercuri au fost aprobate pensiile speciale pentru grefieri, iar în acest caz, Marcel Ciolacu a vrut să clarifice anumite aspecte. Președintele Camerei Deputaților este de părere că pensiile vizate nu sunt speciale.

„Nu a zis nimeni că vine Ministerul Justiției (cu o lege care să conțină pensii speciale pentru grefieri – n.red). Printre avizatori este Ministerul Justiției. La cererea de plată numărul doi din PNRR deja lucrurile au depășit un moment critic.

Am primit semnalele Comisiei (Europene – n.red.) că este acceptată și cred că ni se va da și un termen de șase luni pentru a se închide ce mai este în discuție, în două sau trei jaloane. Deci e un lucru foarte bun. Deci în acest moment prioritatea este să închidem odată pentru totdeauna discuția despre pensiile speciale. Repet, pensiile militarilor sunt pensii ocupaționale. Nu sunt pensii speciale”, a
spus liderul PSD.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

 Ce categorie de români va rămâne fără pensie
Ce categorie de români va rămâne fără pensie[Sursa foto: shutterstock]

Ce se va întâmpla cu pensiile speciale ale românilor

Marcel Ciolacu a vorbit în mod public despre cum își dorește să elimine pensiile speciale, iar cei care primeau sume foarte mari de la stat, vor beneficia de o pensie normal.

Cât de curând, pensiile speciale vor fi declarate neconstituționale.

„Este o lege în Parlament. Ea a fost stopată din circuitul legislativ, să vedem raportul Băncii Mondiale. Nu putem să-i dăm pe repede înainte și să scoatem o lege greșită, cum am făcut de atâtea ori, pe emoție, în ceea ce privește pensiile speciale, pe urmă să fie declarată neconstituțională sau Comisia să nu fie de acord.

Prioritatea mea e să închid acest capitol pentru totdeauna”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

 Ce categorie de români va rămâne fără pensie
Ce categorie de români va rămâne fără pensie[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Mai multe pensionare au fost tăiate de pe listele cardurilor de energie 2023. "Toți cei care au avut o situație locatară clară au primit cardurile."



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Statul oferă vouchere-trusou, în valoare de 2.000 de lei! Ce trebuie să facă viitoarele mămici, pentru a primi suma de bani

FOTO INCENDIAR! Inna s-a pozat în așternuturi. Cântăreața i-a ÎNNEBUNIT pe fani cu formele ei

Nu te așteptai la asta! Așa arată casa lui Salman Khan și a Iuliei Vântur

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024. Cu cât a fost plătit Philippe Katerine, artistul deghizat în zeul Dionysos: "Mi se pare mult, dar îi iau. Îi voi pune în buzunar"

Antoni, surprins de cum Rebecca râde în preajma lui Gagea și nu știe ce se întâmplă. „E și vorba de cum te găsește, în ce stare.”

Gagea este chemat de o concurentă neașteptată în camera roșie! Aflați cine ia decizia uimitoare în episodul de vineri, 2 august, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare


Cookies