Anunț de ultimă oră pentru mamele din România! Ce se întâmplă cu tichetele de creșă

Anunț de ultimă oră pentru mamele din România! Ce se întâmplă cu tichetele de creșă
Anunț de ultimă oră pentru mamele din România! Ce se întâmplă cu tichetele de creșă

Guvernul anunță schimbări în procesul de acordare al tichetelor de creșă.

Statul român acordă o serie de tichete care vin în ajutorul populației, în funcție de categoria socială din care fac parte. O serie de tichete a căror beneficiari sunt părinții din România sunt tichetele de creșă. Potrivit legislației intrate în vigoare din 2019, tichetele de creșă sunt niște vouchere care se acordă lunar angajaților ce nu beneficiază de concediu și de indemnizație acordate pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv până la 3 ani în cazul copiilor cu handicap.

Care este valoarea tichetelor de creșă

Citește și: Anunț de ultim moment pentru femeile angajate din România! Ce modificări pot apărea, în 2023

Care este valoarea tichetelor de creșă
Care este valoarea tichetelor de creșă[Sursa foto: freepik]

Mamele din România care sunt angajate și nu beneficiază de concediu și de indemnizație pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copiilor cu handicap, beneficiază lunar de tichete de creșă în valoare de 570 de lei.

Ultima modificare a valorii tichetelor de creșă s-a făcut anul trecut atunci când acestea s-au majorat cu 100 de lei.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Aceste tichete de creșă se emit pe suport electronic și nu sunt cuprinse în baza de impozitare lunară a contribuțiilor sociale obligatorii.

Ce schimbări vor avea loc în rândul tichetelor de creșă

Citește și: Ce trebuie să știe mamele din România despre bursele sociale! Care este suma pe care o pot primi elevii

Ce schimbări vor avea loc în rândul tichetelor de creșă
Ce schimbări vor avea loc în rândul tichetelor de creșă[Sursa foto: freepik]

Prin intermediul unui proiect legislativ care urmează să fie adoptat, se vor produce anumite modificări în cazul tichetelor de creșă. În această situație, dacă voucherele nu vor putea fi emise pe suport electronic, contravaloarea lor va fi achitată în mod direct de către angajator direct creșelor de stat, private sau entităților asimilate acestora în care angajații au copii înscriși.

Acest proiect de lege care presupune modificări în cazul tichetelor de creșă a trecut de votul afirmativ al senatorilor și urmează să ajungă în Camera Deputaților pentru vot final.

„Motivul este, conform informațiilor publicate pe site-ul Ministerului de Finanțe, nicio persoană juridică (…) nu este autorizată să emită tichete de creșă pe suport electronic. Nicio persoană juridică nu este interesată să emită bilete de valoare pe suport electronic .”, arată inițiatorii proiectului în motivația pentru care transferul de bani ar trebui să se producă într-o manieră eficientă și rapidă între angajator și creșă.

 



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Anunț important pentru pensionarele din România! Sistemul de pensii urmează să se schimbe

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies