Anunț important pentru bugetari: primesc mai mulți bani din septembrie

O parte din angajații statului se vor bucura de o creștere salarială odată cu începerea toamnei
O parte din angajații statului se vor bucura de o creștere salarială odată cu începerea toamnei

O parte din angajații statului se vor bucura de o creștere salarială odată cu începerea toamnei.

Criza generată de Coronavirus, dar și războiul care se află la granița cu România ne-a sensibilizat din punct de vedere financiar. Însă, statul român acordă un buget mai mare pentru salariile angajațiilor săi din anumite domenii.

Astfel, începând cu luna septembrie a anului curent, bugetarii vor beneficia de majorări salariale, după cum afirmă Marius Budăi, ministrul Muncii „ începând cu luna august o să se acorde o pătrime din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de legea cadru nr 153/2017 pentru anul 2022 şi luna decembrie 2021 ”,

a declarat domnul Budăi.

Ce angajați vor beneficia de majorările salariale

Citeste si: Ce zodie se îmbogățește în această toamnă

O parte din angajații statului se vor bucura de o creștere salarială odată cu începerea toamnei.
O parte din angajații statului se vor bucura de o creștere salarială odată cu începerea toamnei.[Sursa foto: pixels]

Aceste majorări nu se vor aplica în toate domeniile bugetare. Astfel, doar o parte din angajații statului vor vedea o sumă mai mare pe fluturaș.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Conform prevederilor, salariile se vor majora pentru angajații de la  Ministerul Transporturilor, Ministerul Culturii, dar și de la Institutul Național de Statistică.

În prezent, potrivit centralizatorului pe luna martie, prezent pe site-ul ministerelor, un consilier, consiler juridic, consilier achiziții publice sau expert din domeniul Ministerului Transporturilor are un salariu brut de 8.195 de lei, la care se adaugă un „spor de condiții vătămătoare” de 839 de lei.

 În ceea ce privește Ministerul Culturii, directorul executiv ocupant al acestei funcții are un salariu de 7153 de lei, căruia i se adaugă un spor lunar de 950 de lei.

La Institutul Național de Statistică, în luna iunie 2022, câștigul salarial mediu brut a fost de 6413 lei.

Cum vor afecta aceste creșteri salariale deficitul bugetar

Citeste si: Este oficial: Salariul minim crește începând de astăzi! Guvernul va aproba miercuri Ordonanța de Urgență

O parte din angajații statului se vor bucura de o creștere salarială odată cu începerea toamnei.
O parte din angajații statului se vor bucura de o creștere salarială odată cu începerea toamnei.[Sursa foto: pixels]

Deși ne aflăm în plin deficit bugetar, ministrul Muncii susține că majorările salariale se vor acorda încadrarea în cheltuielile de personal aprobate prin legea bugetului.

S-a făcut o analiză a tuturor bugetelor, s-a discutat cu aproximativ toţi ordonatorii de credite, în special cu ministerele. Aceste majorări salariale se vor acorda cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate prin legea bugetului pe fiecare ordonator principal de credite.

Nu se vor acorda la rectificarea bugetară sume suplimentare , susține Marius Budăi.

Potrivit Ministerului finanțelor, după primele luni ale anului curent, deficitul bugetar al țării noastre a ajuns la 1,71% din PIB. Asta înseamnă 23,51 de miliarde de lei, iar această sumă este în scădere față de ceea ce înregistram în perioada similară a lui 2021 când România avea un deficit de 33,81 miliarde de lei.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Horoscop chinezesc 18 august 2022. Află ce zodie primește o veste care îi schimbă viața

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies