Anunț important pentru femei! Cum își pot recupera pensia de văduvă

Anunț important pentru femei! Cum își pot recupera pensia de văduvă
Anunț important pentru femei! Cum își pot recupera pensia de văduvă

Iată cum pot pensionarii să își recupereze sumele de bani după ce și-au pierdut un partener de viață.

Anunț pentru pensionarii din țară. În cazul celor care și-au pierdut un partener de viață și s-au recăsătorit, există opțiuni de recuperare a pensiei de văduvă în caz de deces sau divorț, venit de la primul partener. Există și câțiva pași pe care trebuie să îi știi înainte să soliciți din nou acest drept. În cazul în care un supraviețuitor se recăsătorește, pensia de văduvă va fi suspendată.

Cu toate acestea, cei care sunt în întreținerea supraviețuitorului vor primi o sumă compensatorie. În cazul în care pensia de văduva este una considerabilă, indemnizația de concediere se ridică la două sume anuale din pensia medie din ultimele 12 luni calendaristice. În cazul pensiilor de văduvă mai mici, acest lucru este valabil doar dacă persoana nu și-a primit pensia mai mult de 24 de luni. 

„Oricine primește pensie de văduvă sau de văduv după decesul soțului său va pierde această pensie dacă se recăsătorește. În schimb, persoanei aflate în întreținerea supraviețuitorului i se va plăti o indemnizație de pensie”, se menționează într-un comunicat de presă.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Ce trebuie să știi pentru a recupera pensia de văduvă

Citește și: Anunț pentru pensionarele din țară! Casa de Pensii a specificat care sunt perioadele asimilate la vechimea în muncă

Cum poți recupera pensia de văduvă
Cum poți recupera pensia de văduvă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire

Dacă partenerul din a doua căsătorie decedează sau cei doi ajung să divorțeze, pensia de la primul soț începe să fie din nou plătită din luna următoare a decesului sau hotărârii divorțului.

Astfel, persoanele care trec prin asta, își vor redobândi dreptul la pensia de văduvă. Pentru a relua beneficiul pensiei de văduvă, trebuie să depui o nouă cerere, completată și trimisă în termen de 12 luni calendaristice de la data decesului sau divorțului.

Cum poți recupera pensia de văduvă
Cum poți recupera pensia de văduvă[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Anunțul zilei pentru pensionarele din România! Ce cadou vor primi femeile cu venituri de peste 2.000 de lei

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”

Fiul lui Ion Țiriac, revoltat pe afirmația lui Ilie Năstase: "Sunt numai prostii care nu au nicio legătură cu realitatea"

Cum arată micul dejun al Ancăi Țurcașiu. Artista are de fiecare dată grijă la tot ceea ce mănâncă. “Este foarte consistentă.”

Kiprianos și Teodora se cunosc! Ce relație există între cei doi concurenți din Casa iubirii. Robi fierbe de gelozie: "Ascunde ceva, îi tremură vocea!"

De ce s-a sinucis Andrei, tânărul din Vaslui care s-a spânzurat în pădure


Cookies