Instituția ANAF anunță noi proiecte în privința colectării de datorii de la români. Iată despre ce este vorba!
Primul demers al Instituției ANAF este de a obliga băncile să semneze o convenție cadru, iar această măsură va fi obligatorie în România.
Anunț important pentru femeile din România
În urmă cu puțin timp, instituția ANAF a anunțat demararea câtorva verificări și controale pe rețelele de socializare, iar cei vizați în mod special sunt cei care fac bani din postările din mediul online. De asemenea, președintele ANAF a susținut faptul că vor iniția controale la acești utilizatori, plecând de la ideea că unii ar putea să nu-și declare toate veniturile.
Cu toate că procesul de colectare a datoriilor românilor către stat prin intermediul ANAF a crescut, se pare că nu este suficient.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Potrivit președintelui, ANAF vrea ca băncile din țara noastră să semneze convenția prin care se obligă să înștiințeze mereu ce sume de bani au în conturi românii care au orice fel de popriri. ANAF susține că băncile vor putea ajuta instituția în a nu mai pune alte popriri suplimentare pe conturile celor care au deja datorii, mai ales către stat, iar acei români vor fi introduși în aplicația dezvoltată de ANAF, e-Popriri.
În prezent, o singură bancă românească semna benevol convenția, dar dacă ANAF va reglementa cadrul, atunci toate băncile românești vor avea obligativitatea de a semna și, implicit, raporta către instituție sumele de bani ale românilor cu popriri și datorii restante către stat.
ANAF oferă 30 de zile pentru corectarea problemelor
O altă măsură prevăzută de noul proiect este că, un cetățean român va primi notificări acasă dacă există anumite nereguli, iar prin noul cadru ce va fi implementat de ANAF, i se vor oferi 30 de zile de la data primirii notificărilor pentru a rezolva neregulile regăsite în declarațiile depuse către instituție.
În respectiva măsură apare un nou termen, „elemente patrimoniale” care se referă, potrivit ANAF, la acele proprietăți, fie mașini, fie imobile, aflate în proprietatea unui român dar care au fost achiziționate fără a avea venituri justificate.
Citește și: Tichete de Paște 2023. Femeile din România care primesc 300 de lei în plus la salariu