Anunț pentru românii cu salariu minim pe economie! Acești bani nu vor fi luați în calcul pentru drepturile de pensie

Anunț pentru românii cu salariu minim pe economie!
Anunț pentru românii cu salariu minim pe economie!

Inspecția Muncii a făcut un nou anunț pentru toți românii care au salariul minim brut pe economie! Iată despre ce este vorba:

Potrivit ultimelor date furnizate de către autorități, cei 200 de lei netaxabili pe care trebuie să îi primească de la angajatori românii care au un salariu minim brut de 2.750 lei nu vor fi luați în calcul pentru drepturile de pensie, asta pentru că nu fac obiectul plății unei contribuții de asigurări sociale (CAS).

Citeste si: Unii români pot pierde tichetele sociale. Ce a anunțat Ministrul Investițiilor

Anunț pentru românii cu salariu minim pe economie!
Anunț pentru românii cu salariu minim pe economie![Sursa foto: Shutterstock]

Cei 200 de lei nu vor fi luați în calcul în perioada 1 iunie-31 decembrie

În ceea ce privește îndemnizația de concediu medical și cel de odihnă, banii vor fi luați în calcul, mai anunță Inspecția Muncii.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Reprezentanții instituției au explicat faptul că acordarea celor 200 de lei implică o modificare a salariului de bază lunar brut, chiar dacă pentru acești bani nu se datorează impozit pe venit și contribuții sociale

obligatorii pentru pensie și sănătate, potrivit capital.ro.

„Prin urmare, salariatul va primi salariul la nivelul rezultat în urma modificării, nivel care va fi luat în calcul și la stabilirea indemnizației de concediu de odihnă sau medical”, scria pe pagina oficială de Facebook a Inspecției Muncii (IM).

Citeste si: Se aplică noi legi începând cu 20 august. Cum vor fi afectați românii

Anunț pentru românii cu salariu minim pe economie!
Anunț pentru românii cu salariu minim pe economie![Sursa foto: PixaBay]

Ministrul Muncii, Marius Budăi: „Traversăm o situație nu tocmai fericită”

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, spunea anterior că această măsură este inclusă în programul național Sprijin pentru România, iar angajatorii o pot aplica oricând. De asemenea, oficialul a precizat și faptul că statul român nu va taxa acești bani.

„Este o măsură pe care deja am luat-o ţinând cont de ceea am spus în programul Sprijin pentru România şi anume acea majorare voluntară de 200 de lei fără ca să fie taxaţi de către stat.

Este o măsură pusă la dispoziţia mediului privat acolo unde îşi permit să mărească veniturile salariaţilor ţinând cont de evoluţia preţurilor, dar nici să creăm o obligaţie şi nici să mai taxeze statul această sumă pentru că traversăm o situaţie nu tocmai fericită”, afirma anterior Marius Budăi.



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Ce se întâmplă cu pensiile în acest an. La ce trebuie să se aștepte pensionarii

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies