Anunțul mult așteptat de milioane de pensionari! Se oferă o sumă de bani în valoare de 1.400 de lei

Anunțul mult așteptat de milioane de pensionari! Se oferă o sumă de bani în valoare de 1.400 de lei
Anunțul mult așteptat de milioane de pensionari! Se oferă o sumă de bani în valoare de 1.400 de lei

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a făcut un anunț important pentru 4 milioane de români. Mai exact, aceștia urmează să intre în posesia unui ajutor în valoare de 1.400 de lei pentru facturile la energie.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a dat vestea în cadrul unui comunicat că aproape 4 milioane de români vulnerabili vor primi un sprijin destinat compensării prețurilor la energie în valoare nominală de 1.400 lei.
Totodată, suma de bani poate fi folosită de români până la data de 31 decembrie 2023 și este oferită pe loc de consum/gospodărie vulnerabilă, în două tranșe.

„Aproximativ 4 milioane de români vulnerabili primesc sprijin pentru compensarea prețurilor la energie în valoare nominală de 1.400

lei, care poate fi utilizat până la data de 31 decembrie 2023 și este acordat pe loc de consum/gospodărie vulnerabilă, în două tranșe, astfel: 700 de lei/semestru, se acordă în luna februarie 2023 pentru perioada 01.01.2023 – 30.06.2023; 700 de lei/semestru, se acordă în luna septembrie 2023 pentru perioada 01.07.2023 – 31.12.2023. Procesul de distribuire a cardurilor pentru energie către populație a început la 1 februarie 2023, urmând ca de la 20 februarie acestea să poată fi utilizate.
Un ghid pentru utilizarea sprijinului este disponibil AICI”
, a transmis Ministerul Investițiilor într-un comunicat.

Citește și: Statul oferă ajutoare în valoare de 4.300 lei pentru milioane de români. Când urmează să intre voucherele pentru alimente în 2023

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Anunțul mult așteptat de milioane de pensionari[Sursa foto: freepik]

Românii care beneficiază de sprijinul în valoare nominală de 1.400 lei

Mai mult atât, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a ținut să precizeze și beneficiarii respectivei măsuri. Pentru oferirea ajutoarelor pentru încălzire au fost alocate fonduri europene de 800 de milioane de euro, din Programul Operațional Capital Uman și Programul Operațional Regional pentru perioada de programare 2014–2020.

„Beneficiază de măsură pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special cu vârsta egală sau mai mare de 60 de ani și ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale

cu 2.000 lei, precum si pensionarii cu pensie de invaliditate, indiferent de vârstă și ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei; persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri proprii lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei; familiile beneficiare de alocație de susținere a familiei; familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la venit minim garantat.
Pentru acordarea ajutoare pentru încălzire au fost alocate fonduri europene în valoare de 800 de milioane de euro, din Programul Operațional Capital Uman și Programul Operațional Regional pentru perioada de programare 2014–2020, în limita economiilor identificate la nivelul acestor programe și a sumelor care sunt considerate în risc de dezangajare în cadrul perioadei de programare 2014–2020”
, a explicat Ministerul Investițiilor.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: Se oferă banii din urmă la pensie. Anunț de ultimă oră pentru pensionari

Anunțul mult așteptat de milioane de pensionari[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Se oferă banii din urmă la pensie. Anunț de ultimă oră pentru pensionari

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies