Casa de Pensii din Botoșani a transmis un anunț de ultim moment. Sfârșitul semestrului I din 2022, a adus schimbări, cifrele centralizate indicând situația actuală.
În primul semestru al acestui an, Casa de Pensii din Botoșani a anunțat că se confruntă cu schimbări, față de perioadele trecute.
Ce se întâmplă cu pensionarii din Botoșani
Citeste si: Topul celor mai bogați cântăreți de muzică populară din România
Numărul pensionarilor din acest județ a scăzut considerabil. Unul dintre motive este creşterea numărului deceselor în rândul beneficiarilor de pensii. Ioan Buzăilă, directorul Casei Judeţene de Pensii (CJP) a declarat că scăderea numărului de pensii se înregistrează atât
A scăzut numărul pensionarilor
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: „A fost o adevărată surpriză” Ionuț Dolănescu a povestit ce a făcut Maria Ciobanu
Nu doar numărul celor care beneficiază de pensie a scăzut, ci și al celor care depun cereri noi privind acordarea drepturilor de asigurări sociale.
Numărul acestor categorii de persoane a scăzut în primul trimestru din acest an, faţă de prima jumătate a anului trecut, de la 4.539, la 3.645. Unul dintre motivele acestei situații este creşterea vârstei de pensionare la femei.„Numărul pensionarilor este fizic în scădere, din cauză că intrările sunt mai puţine decât ieşirile din sistem. În anii 90-91, au intrat la noi în sistem treizeci şi ceva de mii de persoane. Acele persoane se apropie acum de vârsta de 85-90. Este o vârstă înaintată şi apar decesele”, a afirmat Ioan Buzăilă.
Pensiile și piața muncii, dezechilibru major
Citeste si: Cum atrage Carmen Harra banii: „Noi trebuie să generăm banii”
Șeful INS, Tudorel Andrei, a transmis că populația României este în scădere. Datele oficiale arată că țara noastră a înregistrat 19 milioane de persoane, comparativ cu 20,12 milioane de persoane, cât erau acum 10 ani. Tudorel Andrei a avertizat că acest lucru va produce un dezechilibru major între pensii și piața muncii.
„Marele plus al recensământului a fost acela că, dacă i se oferă cetăţeanului un instrument de calitate, el va participa la acţiunea respectivă, iar dovadă în acest sens sunt cele două procente: aproape 50% din populaţie a completat datele online, iar în total 95% din populaţie a fost recenzată. Pe de altă parte, poate ar fi trebuit să avem nişte acţiuni din timp pentru a mobiliza autorităţile locale în aşa fel încât să fie mai mulţi recenzori, iar recensământul probabil că era mult mai de succes.” , a declarat șeful INS.