Costurile apei imbuteliate sunt substantial mai mari in comparatie cu cele pe care le platim pentru apa potabila de la robinet, dar, cu toate acestea, un nou studiu sugereaza ca aceasta apa imbuteliata nu este mai sanatoasa pentru organismul uman.
Stiai ca… plasticul este atat de permeabil incat pana si detergentul cu care s-au spalat recent podelele se poate regasi in apa imbuteliata intr-un pet, la cateva ore de la depozitarea recipientului pe o podea proaspat spalata?
Stiai ca… pet-urile din plastic pot fi un potential cancerigen? La
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Stiai ca… apa minerala, consumata in cantitati mari, duce la o acumulare de minerale in corp peste necesarul nostru? Totodata, sporeste aciditatea din organism si poate afecta stomacul. Copiii nu au voie sa bea apa minerala, deoarece organismul lor nu este suficient de puternic, iar buna functionare a rinichilor nu trebuie sa fie impiedicata de asimilarea mineralelor.
De aceea, copiii nu ar trebui sa bea apa cu un grad de mineralizare care sa depaseasca 120 mg/l (0.12 gr/l) si cu continut de sodiu de peste 20 mg/l (0.02 gr/l).Stiai ca… in apa se afla cisturi de paraziti, precum Giardia, care pot afecta serios organismul, pot dauna ficatului si ne pot pune sanatatea in pericol? Nici macar apa imbuteliata nu ne poate asigura garantia puritatii in ce priveste cisturile de paraziti, daca nu a fost filtrata cu o finete de minim 1 micron, fiindca cisturile de paraziti se pot mula, plia, se pot usor
strecura prin filtrele care nu sunt din carbon activ bloc (adica dintr-o bucata condensata, dura, si nu din granule).Sursa: E-dimineata.ro