Apa plată sau minerală. Care este mai sănătoasă și cum să alegi cea mai potrivită opțiune pentru tine

Apa plată sau minerală. Care este mai sănătoasă și cum să alegi cea mai potrivită opțiune pentru tine
Apa plată sau minerală. Care este mai sănătoasă și cum să alegi cea mai potrivită opțiune pentru tine

Află care sunt diferențele dintre apa plată și apa minerală și ce este mai bine să bei.

Pentru un organism sănătos și un stil de viață echilibrat, hidratarea este esențială. Dacă despre sucuri, ceaiuri și alte lichide din sfera aceasta se știe că nu oferă o hidratare corectă a organismului, despre apa plată și apa minerală există o serie de nelămuriri cu privire la proprietățile acestora. În timp ce unele persoane preferă apa plată, alții, în schimb, sunt mari consumatori de apă minerală. Pe lângă senzația pe care apa minerală o oferă, multe persoane consideră faptul că nu se hidratează corespunzător dacă o consumă.

Aflați din rândurile următoare care este diferența dintre apa minerală și cea plată și descoperiți care sunt recomandările specialiștilor cu privire la ce ar trebui să bei pentru o mai bună hidratare.

Cu ce diferă apa minerală față de cea plată

Citește și: Detoxifiaza-ti organismul cu apa! Uite ce bautura trebuie sa prepari pentru eliminarea toxinelor din corp!

Apa plată sau minerală. Ce e mai bine să bei?
Apa plată sau minerală. Ce e mai bine să bei?[Sursa foto: freepik]

Diferența dintre apa minerală și cea plată constă în dioxidul de carbon. În compoziția apei minerale se regăsește dioxid de carbon, acesta fiind principalul motiv pentru care apar acele bule. Astfel, apa plată, la rândul ei, nu este altceva decât apă minerală fără dioxid de carbon.

Așadar, pe lângă gustul și senzația pe care o oferă cele două, apa minerală se diferențiază și prin compoziția acesteia.

Deși multe persoane ar crede faptul că prin adaosul de dioxid de carbon, apa își pierde din substanțele sale hrănitoare și devine mai puțin valoroasă pentru organism, nu există studii care să ateste acest fapt. Mai mult decât atât, se discută chiar despre efectele benefice ale acestei ape.

Descoperă în continuarea articolului ce e mai bine să bei, apă plată sau apă minerală și când nu este indicat să înlocuiești apa plată cu cea minerală.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Ce e mai bine să bei, apă plată sau minerală?

Citește și: Cura de slăbire cu apă: cât poţi slăbi în 7 zile, care sunt beneficiile pentru sănătate şi posibilele reacţii adverse

Apa plată sau minerală. Ce e mai bine să bei?
Apa plată sau minerală. Ce e mai bine să bei?[Sursa foto: freepik]

Pe lângă preferințele pe care le are fiecare în materie de gust, contează foarte mult și beneficiile pe care le aduce consumul de apă pentru organism.

Astfel, este cunoscut faptul că pentru o bună funcționare a organismului nostru, este nevoie să consumăm minim 2 litri de apă pe zi. Nu se precizează însă dacă aceasta trebuie să fie minerală sau plată. Ce e mai bine să bei, apă plată sau minerală? Întrebarea această a stat pe buzele multor persoane până să afle răspunsul.

Unii dintre ei nu știu nici până în zilele noastre că din punct de vedere al beneficiilor pe care le aduce apa minerală și apa plată asupra organismului, nu este de fapt nicio diferență.

Deși pare greu de crezut, apa minerală hidratează la fel de intens ca apa plată, conform spuselor specialiștilor în domeniu.

Mai mult decât atât, se consideră faptul că apa minerală dă senzație de sațietate, iar unii nutriționiști recomandă anumite diete care au la bază consumul de apă minerală, întrucât aceasta poate accelera metabolismul și totodată, topește grăsimile.

Apa plată sau minerală. Ce e mai bine să bei?
Apa plată sau minerală. Ce e mai bine să bei?[Sursa foto: freepik]

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Totodată, există și unele situații în care nu este recomandat să consumăm apă minerală, iar acest lucru se datorează prezenței bulelor de carbon din apă. Potrivit specialiștilor în domeniu, ar trebui să evităm să consumăm apă minerală înainte de activități fizice intense. Totodată, specialiștii nu recomandă un consum exclusiv de apă minerală.

Mai mult decât atât, bulele din apa carbogazoasă pot avea un efect iritativ, de aceea nu este recomandată celor care suferă de gastrită. Apa carbogazoasă   poate provoca arsuri la nivelul stomacului și afecțiuni în zona rinichilor de tipul nisipului sau pietrelor.

De asemenea, se recomandă evitarea consumului de apă minerală în cazul persoanelor care au probleme cu balonarea, deoarece bulele din compoziția acesteia conțin carbon, efectul fiind exact acela de balonare și flatulență.

Totodată, specialiștii în domeniu nu recomandă un consum exclusiv de apă minerală.

Așadar, puteți să consumați apă minerală ori de câte ori simțiți nevoia, excluzând situațiile menționate anterior, dar aceasta nu trebuie să înlocuiască permanent consumul de apă plată.

Apa plată sau minerală. Ce e mai bine să bei?
Apa plată sau minerală. Ce e mai bine să bei?[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Când nu trebuie să consumi apă. „Sunt momente în viață când dacă bei apă îți faci mai mult rău ”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies