Acest aperitiv este foarte gustos si se face imediat. In plus, poate fi consumat in perioada postului.
Ingrediente: 500 g fasole boabe, 3 cepe, 250 mL ulei vegetal, 5 catei de usturoi, 1 morcov, 1 pastarnac, 1 lingura paste de tomate, 1 lingura supa concentrata de legume(supa de zarzavat), sare.
Mod de preparare: Fasolea se alege, se spala si se pune la inmuiat, 4-6 ore, in apa rece. Apoi se scurge apa, se curata morcovul, pastarnacul, o ceapa si impreuna cu fasolea se pun la foc mic timp de 2 ore.
Apoi se adauga supa de legume concentrate si se mai fierb 10-15 minute. Fasolea si zarzavaturile se trec prin sita sau se maruntesc cu mixerul de bucatarie. Se adauga usturoiul zdrobit, 2 linguri de ulei vegetal, sare, si se freaca bine. Separat se curata celelalte 2 cepe, se taie marunt si se calesc in ulei vegetal incins. Se adauga paste de tomate si putina zeama de la supa. Se toarna peste fasolea preparata anterior.
Sursa
Sursa foto
Ingrediente: 500 g fasole boabe, 3 cepe, 250 mL ulei vegetal, 5 catei de usturoi, 1 morcov, 1 pastarnac, 1 lingura paste de tomate, 1 lingura supa concentrata de legume(supa de zarzavat), sare.
Mod de preparare: Fasolea se alege, se spala si se pune la inmuiat, 4-6 ore, in apa rece.
Apoi se scurge apa, se curata morcovul, pastarnacul, o ceapa si impreuna cu fasolea se pun la foc mic timp de 2 ore. Apoi se adauga supa de legume concentrate si se mai fierb 10-15 minute. Fasolea si zarzavaturile se trec prin sita sau se maruntesc cu mixerul de bucatarie. Se adauga usturoiul zdrobit, 2 linguri de ulei vegetal, sare, si se freaca bine. Separat se curata celelalte 2 cepe, se taie marunt si se calesc in ulei vegetal incins.
Se adauga paste de tomate si putina zeama de la supa. Se toarna peste fasolea preparata anterior.
Sursa Sursa foto Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro