Acest aperitiv este foarte usor de preparat in aceasta perioada, cand verdeturile se gasesc din plin!
Ingrediente:
Clatite: oua 4, faina 8 linguri, lapte 500 ml, sare.
Umplutura: urzici, loboda si stevie 2 kg, oua 3, unt 100 g, smantana 200 g, faina, sare.
Mod de preparare: Ouale se bat bine, se amesteca cu sare si faina si se subtiaza cu lapte. Din aceasta compozitie se fac clatite care se prajesc bine, in tigaie, pe ambele parti. Separat, se face un pireu de urzici, loboda si stevie, la care se adauga oua, unt, smantana, faina si sare. Intre foile de clatite, se aseaza cate un rand de umplutura, iar deasupra se toarna sos preparat din smantana, galbenus si faina. Budinca se coace, o ora, in bain-marie.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro