Apiterapia, tratamentul cu venin de albine

Apiterapia, tratamentul cu venin de albine
Apiterapia, tratamentul cu venin de albine

Apiterapia, cunoscuta ca tratament cu venin de albine, presupune si utilizarea de alte produse apicole, inclusiv miere, polen, laptisor de matca pentru tratarea unor afectiuni si pentru imbunatatirea starii de sanatate. Veninul de albine este considerat a fi o sursa bogata de enzime, peptide si amine biogene. Este un lichid limpede, incolor ce are un gust dulce. Veninul de albine este solubil in apa, dar insolubil in alcool si sulfat de amoniu. Cand vine in contact cu aerul produce cristale de culoare gri-alb.

In functie de boala pe care o trateaza, veninul de albine poate fi utilizat sub forma de crema, alifie, unguent sau poate fi injectabil. De asemenea, este folosit in terapii ca electroporesis sau ultrasonoforeza.

Prima lucrare stiintifica prin care se atestau beneficiile veninului de albine a fost Report about a Peculiar Connection Between the Beestings and Rheumatism, publicata de Phillip Terc in 1888. Mai recent, Charles Mraz a popularizat terapia cu venin de albine ca un tratament pentru multe afectiuni autoimune pana in 1997.

Cele mai frecvente afectiuni tratate cu ajutorul apiterapiei sunt scleroza multipla si artrita, dar cele mai multe dovezi stiintifice care sprijina utilizarea veninului de albine sunt pentru nevralgia post-herpetica (herpes zona zoster).

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Tehnica administrarii terapiei cu venin

Apiterapia este practicata exclusiv de furnizorii de servicii medicale, care urmeaza anumite protocoale de tratament.

Terapia incepe prin determinarea prezentei unei alergii la venin prin injectarea unei cantitati mici, intradermic. Daca nu se dezvolta reactii alergice, se administreaza una sau doua injectii. Apiterapia se desfasoara la fiecare doua zile prin cresterea treptata a numarului de intepaturi direct de la albine sau prin injectii. Durata tratamentului este determinata de afectiunea care se doreste a fi tratata.

Afla mai multe aici!



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Strugurii îngrașă? Ce spun nutriționiștii, când e cel mai bine să-i consumi și cum

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Sumă exorbitantă cerută de Delia pentru o oră de cântat

Întrebări amuzante pentru băieți la prima întâlnire. Ce să-l întrebi ca să stârnești hohote de râs și să-l cunoști mult mai bine

Andreea Mantea îl contactează pe fostul iubit al Rebeccăi! Care este, de fapt, relația dintre cei doi? Aflați ce se va întâmpla în Casa iubirii marți, 24 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

"N-am mai dormit de când s-a întâmplat". Cătălin conducea tramvaiul care l-a ucis pe ofițerul SPP!


Cookies