Arahidele provoaca alergii mai ales cand au fost coapte inainte de a fi consumate, sugereaza un studiu al cercetatorilor britanici care au descoperit ca alunele crude au un efect foarte mic asupra sistemului imunitar.
Cercetatorii de la Universitatea Oxford au efectuat mai multe teste pe soareci si au descoperit ca animalele hranite cu alune coapte au prezentat un raspuns al sistemului imunitar care indica o alergie, in timp ce cobaii care au primit arahide crude nu au avut niciun simptom sau reactiile alergice au fost foarte putin intense. Expertii lucreaza acum la o metoda de a produce arahide coapte care sa excluda alergiile, in conditiile in care, potrivit statisticilor medicale, unul din 50 de copii sufera de reactii alergice la arahide, potrivit MEDIAFAX.
Efectul proteinelor de arahide asupra organismului cobailor era identic, fie ca proteinele erau ingerate, fie ca erau aplicate pe piele.
Potrivit cercetatorului Quentin Sattentau este pentru prima data cand se descopera un factor declansant al alergiei la arahide. Descoperirea explica, intr-o oarecare masura, de ce incidenta alergiilor la arahide este atat de ridicata in Occident, spre deosebire de Orientul Îndepartat, unde arahidele sunt consumate crude, fierte sau prajite in ulei.
Expertii cred ca procedura de coacere uscata a arahidelor, care implica atingerea de temperaturi foarte inalte, duce la schimbarea compozitiei chimice a alunelor intr-un mod care face organismul sa aiba reactii specifice alergiilor.
Cercetatorii spun ca va mai dura ani pana se va ajunge la a avea arahide care nu dau alergii, dar persoanele care sufera deja de aceasta problema nu vor putea fi ajutate.
De cele mai multe ori, reactiile alergice la arahide sunt usoare, dar exista si cazuri in care viata poate fi pusa in pericol, din cauza socului anafilactic.
Studiul cercetatorilor de la Universitatea Oxford a fost publicat in Journal of Allergy and Clinical Immunology.
Cercetatorii de la Universitatea Oxford au efectuat mai multe teste pe soareci si au descoperit ca animalele hranite cu alune coapte au prezentat un raspuns al sistemului imunitar care indica o alergie, in timp ce cobaii care au primit arahide crude nu au avut niciun simptom sau reactiile alergice
au fost foarte putin intense. Expertii lucreaza acum la o metoda de a produce arahide coapte care sa excluda alergiile, in conditiile in care, potrivit statisticilor medicale, unul din 50 de copii sufera de reactii alergice la arahide, potrivit MEDIAFAX.
Efectul proteinelor de arahide asupra organismului cobailor era identic, fie ca proteinele erau ingerate, fie ca erau aplicate pe piele.
Potrivit cercetatorului Quentin Sattentau este pentru prima data cand se descopera un factor declansant al alergiei la arahide. Descoperirea explica, intr-o oarecare masura, de ce incidenta alergiilor la arahide este atat de ridicata in Occident, spre deosebire de Orientul Îndepartat, unde arahidele sunt consumate crude, fierte sau prajite in ulei.
Expertii cred ca procedura de coacere uscata a arahidelor, care implica atingerea de temperaturi foarte inalte, duce la schimbarea compozitiei chimice a alunelor intr-un mod care face organismul sa aiba reactii specifice alergiilor.
Cercetatorii spun ca va mai dura ani pana se va ajunge la a avea arahide care nu dau alergii, dar persoanele care sufera deja de aceasta problema nu vor putea fi ajutate. De cele mai multe ori, reactiile alergice la arahide sunt usoare, dar exista si cazuri in care viata poate fi pusa in pericol, din cauza socului anafilactic.
Studiul cercetatorilor de la Universitatea Oxford a fost publicat in Journal of Allergy and Clinical Immunology.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Brianna Caradja, adevăratul motiv pentru care a divorțat de primul ei soț, Bruce Johnson: „Ne-a despărțit...”- kanald.ro
Citește și: "L-am văzut!"- Dezvăluiri cutremurătoare despre Yanis, băiețelul sfâșiat de câini la Craiova- stirilekanald.ro