Din cand in cand consumi arahide in coaja? Iata de ce ar trebui sa le incluzi in dieta ta zilnica, in cantitati moderate!
Mentin in limite normale nivelul zaharului in sange
Deoarece contin magneziu din plin, arahidele in coaja, crude, joaca un rol important in metabolismul carbohidratilor si al grasimilor, regland nivelul de zahar din sange.
Tin colesterolul sub control
Un pumn de arahide consumate in fiecare zi ofera organismului acizi grasi mononesaturati, care scad colesterolul rau (LDL) si il cresc pe cel bun (HDL).
Si cuprul din compozitia acestor fructe cu coaja asigura buna functionare a sistemului cardiovascular, prevenind aparitia bolilor coronariene.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Previn formarea pietrelor la rinichi
Daca mananci in fiecare zi cate 8-10 arahide sau 2 linguri de unt de arahide, iti reduci riscul de a suferi de calculi renali cu pana la 25%.
Imbunatesc puterea de concentrare
Niacina sau vitamina B3 este esentiala pentru buna functionare a creierului. Ea se gaseste din abundenta in arahidele cu coaja, la fel ca si resveratrolul, un antioxidant care imbunatateste circulatia sangelui la nivelul creierului.
Mentin senzatia de satieta
Consuma cateva arahide inainte de mesele principale, fiindca abunda in fibre, care mentin senzatia de satietate si te ajuta sa consumi mai putine calorii zilnic.
In plus, arahidele sunt o sursa buna de energie, ceea ce contribuie la cresterea ratei metabolice, mai exact sustin arderea depozitelor de grasimi.