Aranjamentele florale - ce culori și ce compoziții sunt la modă în 2022?

Aranjamentele florale - ce culori și ce compoziții sunt la modă în 2022?
Aranjamentele florale - ce culori și ce compoziții sunt la modă în 2022?

În fiecare an, tendințele în materie de vestimentație sau design interior se schimbă, după cum dictează marile case de modă.

De ce nu s-ar întâmpla la fel și în cazul aranjamentelor florale? La fel ca în orice alt domeniu, și artiștii florali se pregătesc să urmeze tendințele în materie de aranjamente florale.

Dacă vrei să oferi cadou o floare unei persoane speciale din viața ta sunt câteva compoziții la care ar fi bine să îți îndrepți atenția, astfel încât darul să aducă zâmbetul pe buze, dar să se transforme și într-o amintire de neuitat.

Aranjamentele florale naturale vor fi mereu la modă

Florile naturale nu au cum să lipsească din tendințe, mai ales că parfumul lor este extraordinar. Alături de cele create din săpun, din hârtie sau cele criogenate, încă nu poți da greș cu un aranjament floral realizat din flori naturale.

Se poartă aranjamentele florale în culori vibrante

 

Culorile vibrante ocupă un loc fruntaș în aranjamente florale de la Maison d'Or, fiind ideale spre a fi combinate cu flori în tonuri mai pale. Te poți juca cu structurile și formele pentru a da naștere unor aranjamente unice, care să încânte privirile.

Arcadele florale

Cum multe dintre evenimente se desfășoară în aer liber, arcadele florale nu lipsesc din topul pe anul 2022. Acestea creează un cadru de vis, care vor conferi un plus de farmec ceremoniei religioase, prezidiului sau photo corner-ului.

Ikebana, un trend în 2022

Arta florală este un bun motiv de a evada din ritmul cotidian. Astfel, aranjamentele Ikebana au devenit foarte căutate, fiind un trend apărut din Orientului Îndepărtat, însuflețind și vitalizând spațiul în care este amplasat aranjamentul floral.

Aranjamentele florale suspendate

Acestea sunt preferate deoarece creează impresia de spații aerisite, putând fi amplasate atât la interior, cât și la exterior. Aceste tipuri de aranjamente florale au devenit populare în vreme de pandemie, când era necesară distanțarea socială.

Flori în nuanțe misterioase

Pentru toamnă poți opta și pentru flori exotice, în nuanțe misterioase, greu de identificat. Orhideele sunt preferatele momentului, la fel ca și alte tipuri de aranjamente în care predomină movul, o nuanță cu adevărat enigmatică.

Aranjamentele florale all white

La sfârșit de vară, aranjamentele florale all white sunt ideale pentru a inunda spațiile și lumina zilele ușor mohorâte. Acasă sau în cazul unui eveniment, astfel de aranjament va crea o atmosferă de vis, ca o mică oază de evadare din cotidian.

Tendințe în materie de buchete de mireasă

La fel de atractive sunt și florile în tonuri pastelate de gri, plantele suculente. La fel se întâmplă și în cazul celor în nuanțe de verde pal, prin utilizarea de frunze care imită textura celor de palmier sau inserții de flori cu detalii metalice, sclipitoare sau în relief.

 

Și florile cel mai des întâlnite - trandafirii, orhideele, hortensiile, freziile - rămân în continuare la modă. De asemenea, asigură-te că eviți florile care au o rezistență scăzută, deoarece buchetul tău ar putea să-și piardă din design pe parcursul evenimentului.

 

E drept, alegerea florilor pe care le întâlnim în mod frecvent în buchetele de mireasă - respectiv trandafirii, orhideele, hortensiile, freziile - sunt la modă și în continuare.

Totuși, în acest an sunt la mare căutare și florile inedite pe care să nu le-ai integra, în mod normal, într-un buchet de mireasă. Floarea de bumbac este una dintre ele; ea poate fi accesorizată cu spice de grâu, obținând astfel un buchet de mireasă ideal pentru o nuntă cu tematică rustică.

Nu uita nici de floarea miresei, atât de simplă și de mare efect este o altă alegere potrivită în ceea ce privește buchetul din ziua nunții. Optează pentru această idee dacă ai în plan să organizezi un eveniment minimalist sau unul cu tematică boho-chic.

Pe lângă cromatică, un alt criteriu de care să ții cont când alegi un buchet de mireasă este dimensiunea acestuia. Un buchet cu o bază groasă îți poate pune probleme, fiind destul de dificil de ținut în mână. De asemenea, asigură-te că eviți florile care au o rezistență scăzută, deoarece buchetul tău ar putea să-și piardă din design pe parcursul evenimentului. Un exemplu relevant în acest caz este reprezentat de brândușe care mor destul de rapid din momentul culegerii. Totuși, dacă îți dorești foarte mult să incluzi în buchetul tău acest tip de flori în buchetul de mireasă poți opta pentru o soluție ingenioasă: realizarea unui al doilea buchet, de rezervă, care să poată fi ținut la rece. Acest truc este ideal și pentru evenimentele care au loc vara, când temperaturile ridicate pot ruina aspectul buchetului.

Începutul unui nou an inspiră idei fresh inclusiv în domeniul artei florale. Dacă activezi în această sferă creativă de activitate, sau dacă te numeri printre pasionații de flori, urmărește-ne blogul pentru a fi la curent cu noutățile și cu ultimele tendințe în materie de design floral! Comandă unelte și accesorii pentru realizarea buchetelor și a aranjamentelor florale de pe 4florists.ro!

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/Zk453U_xIuA



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Adda, despre frica de boala Lyme, încă dinainte să afle că o are. Ce simptome a avut artista până să fie diagnosticată? „Momentan mă lasă să trăiesc.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies