Prajitura "Pufosica" are un blat pufos si crema fina. Nu ai cum sa ii rezisti!
Ingrediente:
Pentru blat:
7 oua
2 linguri ulei de floarea-soarelui
2 lingurite praf de copt
2 linguri cacao
putin zahar pudra
cateva linguri de faina pentru prajituri
Pentru crema cu budinca:
500 ml lapte 1.5% grasimi
10 gr zahar vanilinat
40 gr praf de budinca cu aroma de vanilie
Alte ingrediente:
250 gr unt
100 gr zahar pudra
250 ml smantana pentru frisca
250 gr mascarpone
10 gr zahar vanilinat
1 plic zahar pudra
Blat:
1. Mixeaza galbenusurile cu zaharul granulat si cu uleiul, faina, praful de copt. Omogenizeaza, apoi imparte aluatul in doua.
2. Amesteca o parte din aluat cu cacaua.
3. Unge cu putin unt o tava de copt si pune putin aluat alb, apoi aluat cu cacao si tot asa pana la final, ca sa creezi un model colorat.
Citeste reteta completa aici.