Argumente PRO si CONTRA achizitionarii unui smartphone pentru copilul tau

Argumente PRO si CONTRA achizitionarii unui smartphone pentru copilul tau

Foarte multi copii primesc primele smartphone-uri cand implinesc varsta de 11-12 ani sau chiar mai devreme.

Decizia iti apartine insa, si nimeni in afara de tine nu este in masura sa spuna daca copilul tau are nevoie sau nu de un telefon mobil. Asadar, pentru ca este un subiect atat de dezbatut, in acest articol vei afla cateva argumente pro si contra achizitionarii unui dispozitiv mobil pentru cel mic.

Smartphone-uri pentru copii: argumente CONTRA

Primul argument contra este ca folosirea excesiva a telefoanelor mobile afecteaza in mod negativ sanatatea si dezvoltarea copilului. Statul lipit de ecran timp indelungat poate duce la miopie si postura incorecta.

Alte probleme cu care se pot confrunta cei mici sunt tulburarile de atentie la scoala si hiperactivitate. De asemenea, incidenta ADHD este in crestere din cauza popularitatii tot mai mari a gadgeturilor de la varste fragede.

Daca copilul petrece foarte mult cu un dispozitiv mobil, acest lucru ii poate afecta rezultatele la scoala si socializarea cu alti copii. In cele din urma, un alt argument contra este ca micutii nu sunt cei mai responsabili si ar putea cu usurinta sa il piarda sau sa il sparga.

Argumente PRO folosirii smartphone-urilor de catre copii

Daca limitezi timpul pe care copilul tau il petrece folosind smartphone-ul, s-ar putea ca acesta sa nu fie atat de daunator. Un beneficiu clar al detinerii unui telefon mobil de catre cel mic este ca poti lua legatura cu el atunci cand nu este acasa. Astfel, ii poti permite sa iasa in siguranta afara cu prietenii pentru ca afli cu usurinta unde este.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Utilizat in mod corect, smartphone-ul poate fi uneori de ajutor la efectuarea temelor de la scoala prin diverse aplicatii utile sau dictionare electronice.

Cautarea de informatii pe internet poate largi orizontul copilului si ii poate stimula creativitatea. Folosirea hartilor pentru navigare il vor ajuta sa se orienteze in locuri necunoscute.

Ce telefon mobil sa alegi pentru copii

Asa cum ai observat, exista cateva argumente pro si contra detinerii unui smartphone de catre copii, asadar depinde doar de tine care dintre acestea conteaza cel mai mult. Daca te-ai decis sa achizitionezi un telefon pentru copilul tau, trebuie sa tii insa cont de cateva caracteristici importante.

Afisajul este un factor important in ceea ce priveste usurinta de utilizare a unui telefon. Cauta un dispozitiv cu o calitate decenta si o rezolutie inalta. Dupa care trebuie sa iei in calcul si dimensiunea acestuia. Un telefon cu ecran prea mic este mai incomod si cauzeaza oboseala ochilor.

Deoarece copiii pot fi uneori neatenti, odata cu telefonul cumpara si o carcasa rezistenta si o protectie pentru ecran. In plus, nu trebuie sa achizitionezi cele mai scumpe modele de telefoane mobile pentru cei mici. La Altex.ro vei gasi o multime de dispozitive accesibile si performante pentru necesitatile tuturor copiilor. 

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Capacitatea bateriei este si ea un aspect important. Cu cat este mai mare, cu atat mai bine. Copiii nu isi vor curata telefoanele in mod regulat iar memoria se va umple foarte repede. De aceea un slot pentru card de memorie nu strica niciodata.

Si nu in ultimul rand, alege o versiune Android mai recenta, deoarece soft-urile mai vechi se pot confrunta cu probleme de securitate.

In concluzie, decizia de a cumpara un telefon mobil copilului tau iti apartine in totalitate. Momentul si varsta sunt, de asemenea, la latitudinea ta. Dar, cu siguranta, folosirea cumpatata a unui smartphone are partile ei bune. Mai ales daca tii cont de faptul ca tehnologia iti poate face viata mai usoara. 

Sursa foto: pexels.com



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină