Aripile de pui cu cartofi prăjiți se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o
Rețetă de Aripi de pui cu cartofi prăjiți
Rețeta delicioasă de Aripi de pui cu cartofi prăjiți, absolut minunate, se prepară în doar X pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Aripi de pui cu cartofi prăjiți este de 30 de minute
Timp de preparare - 30 de minute
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp total - o ora
Rețeta de Aripi de pui cu cartofi prăjiți este pentru 2 persoane
Ingrediente – Aripi de pui cu cartofi prăjiți
- 20 de aripioare de pui
- 5 căței de usturoi
- un pahar de vin alb
- sare
- piper negru măcinat
- rozmarin
- cimbru
- 250 ml ulei
- un sos, la alegere
- Câteva roșii cherry
- o ceapă roșie
- cartofi, după preferințe
- un castravete mare
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Mille feuille. Unul dintre cele mai sofisticate deserturi!
Mod de preparare- Aripi de pui cu cartofi prăjiți
- În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de aripi de pui cu cartofi prăjiți, este să începeți prin a curăța aripioarele bine de tot, ulterior să le spălați, iar în cele din urmă, să le și condimentăm cu sare și piper negru măcinat.
- În continuare, tot ce trebuie să facem este să curățăm cățeii de usturoi și să îi tăiem cât mai mărunt cu putință.
- Acum vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom pune uleiul, pentru a se încinge, pe aragaz, la foc cât mai mic. Atenție însă! Uleiul trebuie să ajungă la jumătate din grosimea unei aripi. Peste acesta, vom adaugă usturoiul tocat, și îl vom căli timp de aproximativ 5 minute.
- După acest interval de timp, vom strecura usturoiul și vom lăsa uleiul la încins, în continuare, însă de această dată, la foc mediu, moment în care vom adăuga și toate aripioarele, deodată. Acestea se vor prăji timp de aproximativ 10 minute sau până când vom observa că s-au pătruns bine, exact așa cum ne-am dorit.
- Abia spre finalul prăjirii acestora, vom adăuga usturoiul tocat înapoi în tigaie, iar deasupra aripioarelor vom turna vinul alb. În continuare, deasupra acestora vom presăra și rozmarin și cimbru, iar rețeta de astăzi este gata de servit, alături de o porție de cartofi prăjiți, un sos la alegere, în funcție de preferințe, dar și câteva roșii cherry, castraveți, ceapă roșie etc. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Paste cu sos de roșii si carnați. Gustul mediteranean în farfurie!