Aripioarele de pui la cuptor în stil asiatic cu salata se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând
Rețetă de Aripioare de pui la cuptor în stil asiatic cu salata
Rețeta delicioasă de Aripioare de pui la cuptor în stil asiatic cu salata, absolut minunate, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Aripioare de pui la cuptor în stil asiatic cu salata este de 30 de minute
Citește și: Waffles cu înghețată de frișcă. Un mic dejun perfect, cu înghețată absolut răcoritoare!
Citește și: Cum să alegi cele mai bune prune pentru gem
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp de preparare - o oră și 30 de minute
Timp total - 2 ore
Rețeta de Aripioare de pui la cuptor în stil asiatic cu salata este pentru 4 persoane
Ingrediente – Aripioare de pui la cuptor în stil asiatic cu salata
Ingrediente pentru aripioare
- 15 aripioare de pui întregi
- 5 linguri de semințe de susan, opțional
- 5 linguri de ceapă verde tocată, opțional
- o lămâie, opțional
- 150 ml de sos barbeque asiatic
ingrediente pentru sosul barbeque asiatic
- 400 g de miere
- 3 linguri de ulei de susan
- 2 linguri de ghimbir tocat
- 5 căței de usturoi tocați fin
- 2 linguri de boabe de muștar
- 5 linguri de oțet de orez
- 10 linguri de sos sriracha
- 3 căni de sos barbeque
ingrediente pentru salată
- o salată verde, rucola și câteva frunze de busuioc rupte în bucăți mai mici
- 2 avocado
- 5 cepe roșii
- 3 castraveți
- 1/2 de cană de zeamă de lămâie
- 1/2 de cană de ulei de măsline
- semințe, după preferințe
- 200 g de brânză feta
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare - Aripioare de pui la cuptor în stil asiatic cu salata
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de aripioare de pui la cuptor în stil asiatic cu salată, este să vă ocupați de prepararea sosului. Așadar, tot ce trebuie să facem este să luăm o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom căli ghimbirul, usturoiul, dar și boabele de muștar. Imediat ce le-am călit corespunzător, vom lua tigaia de pe aragaz și le vom lăsa să se răcească, moment în care le vom transfera într-un blender pentru a le pasa, până în momentul în care vom obține o pastă. Adăugăm aici și restul ingredientelor menționate la “ingrediente pentru sos” și le omogenizăm cât mai bine cu putință. Sosul rezultat se va ține în frigider până când îl vom amesteca cu aripioarele.
- În continuare, ne vom ocupa și de prepararea aripioarelor de pui în stil asiatic. Așadar, tot ce trebuie să facem este să fierbem aripioarele de pui într-o oală de dimensiuni mai mari, până în momentul în care sunt complet gătite, timp de aproximativ o oră. Ulterior, vom da aripioarele de pui prin sosul preparat, pentru ca mai apoi să le gătim în continuare timp de aproximativ 5 minute pe fiecare parte, pe un gril. Atenție însă! Nu trebuie să încingeți prea mult grilul, pentru a nu arde aripioarele.
- Imediat ce aripioarele noastre sunt gata, le vom transfera, iar deasupra putem presăra peste acestea și semințe de susan, ceapă verde tocată, dar și coaja de lămâie, opțional, sau chiar înainte de servire puteți stoarce deasupra și zeama de lămâie, tot opțional.
- Acum că aripioarele noastre sunt gata, ne putem ocupa de prepararea unei delicioase salate. Așada, tot ce trebuie să facem este să începem prin a curăța avocado și a-l tăia în felii de dimensiuni potrivite, pentru ca mai apoi să curățăm și castraveții și să îi tăiem în rondele, pe care ulterior le vom tăia pe fiecare în jumătate. Într-un bol de dimensiuni mai mari vom adăuga frunzele de salată verde, rucola, dar și cele de busuioc, rupte în bucăți mai mici, alături de feliile de avocado, feliuțele de castravete, fâșiile de ceapă roșie pe care le-am tăiat în prealabil, dar și cubulețele de brânză feta. Peste acestea vom turna uleiul de măsline, dar și zeama de la o lămâie, alături de sare și piper negru măcinat, după gust, salată care se va amesteca foarte bine astfel încât condimentele să ajungă pe toată suprafața sa.
- După acești pași, rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.