Aromoterapia - cum îți poate îmbunătăți starea de spirit?

Aromoterapia - cum îți poate îmbunătăți starea de spirit?
Aromoterapia - cum îți poate îmbunătăți starea de spirit?

Aromoterapia - cum iti poate imbunatati starea de spirit?

Aromoterapia este stiinta utilizarii uleiurilor esentiale din plante pentru relaxare si tratament. Acestea sunt extracte din radacinile, frunzele sau semintele plantelor si pot fi folosite pentru a trata diferite afectiuni, precum infectiile, bolile dermatologice sau chiar si stres. Aromoterapia se foloseste de mii de ani pentru echilibrarea emotionala si calmarea spiritului. Egiptenii, chinezii si grecii foloseau uleiurile esentiale pentru proprietatile lor terapeutice. Astazi, poti sa ai parte de o sedinta de aromoterapie chiar in confortul casei tale.

E suficient sa folosesti un difuzor de arome in care se pot pune uleiuri esentiale.

Cum alegi difuzorul de arome potrivit pentru casa ta?

Difuzoarele de arome contribuie la mentinerea unui aer placut in casa, ridicand si nivelul de umiditate. Principiul de functionare este simplu. Aparatul emite un jet de vapori de apă care vor prelua cu ei și particule fine din uleiul esențial folosit.

Daca iti doresti sa combini efectele lui benefice cu cele ale aromoterapiei, trebuie sa alegi un umidificator care poate fi folosit cu uleiuri esentiale. Poti incerca difuzoarele de arome de la Biovita.ro care folosesc tehnlogia de evaporare cu ultrasunete, astfel ca amestecul de vapori de apa si ulei esential este raspandit uniform in aer. Nu trebuie sa folosesti mult ulei esential, cinci picaturi fiind suficiente pentru un miros placut in casa ta.
Acest miros va persista chiar si la cateva ore dupa ce difuzorul de arome este oprit.

Proprietatile uleiurilor esentiale

Aromoterapia poate fi folosita ca adjuvant in tratarea a numeroase afectiuni, de la nivelul tractului respirator, sistemului cardiovascular, dermatologic, neurologic pana la sistemul imunitar. Exista insa si precautii in ce priveste folosirea uleiurilor esentiale. Trebuie sa le utilizezi cu atentie, daca in camera se afla copii, femei gravide sau persoane cu diverse alergii.

In cele mai multe cazuri, uleiurile esentiale au proprietati foarte benefice pentru sanatate. O utilizare regulata a difuzorului de arome din camera te poate ajuta sa iti reglezi respiratia si tensiunea arteriala sau sa vindeci o tuse cronica. Aerul incarcat cu vapori de ulei esential va imbunatati aspectul pielii, al unghiilor si al parului si iti va regla somnul si digestia. De asemenea, uleiurile esentiale te ajuta sa iti imbunatatesti starea de spirit si te sustin in lupta cu infectiile si alte afectiuni.

Daca suferi de alergii severe sau ai probleme cu glanda tiroida, este bine sa consulti un medic inainte de prima sedinta de aromoterapie. In general, uleiurile cu arome grele de lemn, cum sunt cele de trandafir sau ylang ylang pot crea probleme. Daca simti dureri puternice de cap, greata sau varsaturi, renunta o vreme la uleiuri. E foarte important ca sa folosesti uleiuri esentiale de calitate, din surse naturale.

Arome de uleiuri esentiale pentru difuzorul de arome

Sunt nenumarate arome pe care poti sa le alegi pentru umidificator, in functie de starea ta de spirit, de preferinte sau de afectiunile de care suferi. Iata cateva dintre cele mai indragite uleiuri esentiale:

Uleiul de lamaie te ajuta sa lupti impotriva racelilor si a infectiilor si este un excelent revigorant.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Uleiul de portocal este relaxant, calmeaza sistemul nervos si imbunatateste respiratia.

Uleiul de bergamota lupta impotriva depresiei, creste imunitatea si ridica moralul.

Uleiul de eucalipt protejeaza impotriva bacteriilor, este util pentru cei care sufera de afectiuni respiratorii sau alergii.

Uleiul de busuioc creste concentrarea, combate migrenele si reduce tensiunea nervoasa.

Uleiul de menta este util in cazul starilor de greata, calmeaza si creste concentrarea.

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Lavanda te ajuta sa dormi mai bine, calmeaza starile de anxietate si iti reda buna dispozitie.

Uleiul esential de scortisoara te calmeaza si creeaza o atmosfera linistitoare in camera. Este folosit si in afectiunile dermatologice.

Indiferent ce aroma alegi pentru difuzorul de arome, vei simti in scurt timp efectele benefice ale aromoterapiei. Atmosfera in casa va fi mai relaxata, vei respira mai bine si vei adormi mai usor. Nivelul de stres va scadea, iar starea de spirit se va imbunatati considerabil. De aceea, nu ezita sa folosesti aromoterapia in viata ta.

 

 



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Cum reușește Lora să se mențină în formă? Artista le sfătuiește pe femei să se iubească așa cum sunt: „Încerc să evit zahărul. Compensez cu legume și cu apă.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies