Arsurile solare. 7 recomandari pentru prevenţie şi 4 sfaturi ca sa te tratezi

Arsurile solare. 7 recomandari pentru prevenţie şi 4 sfaturi ca sa te tratezi
Arsurile solare. 7 recomandari pentru prevenţie şi 4 sfaturi ca sa te tratezi

Soarele precipita apariţia cancerului de piele, prin urmare nu amâna vizita la medicul specialist daca observi modificari ale unor aluniţe(de culoare, dimensiune, volum etc) sau daca petele pigmentare devin suparatoare. Dar nu e totul atât de grav!

 

Arsurile solare sau mai bine spus modificarile pe care acestea le provoaca nu trec niciodata, ci se cumuleaza cu fiecare noua expunere neatenta. Medicii dermatologii avertizeaza ca, statul la plaja neprotejat arde pielea destul de repede, chiar si la orele dimineţii. Inclusiv condusul masinii prin oras permite arsura pe antebraţul ţinut, de obicei pe geam. Cremele fotoprotectoare nu trebuie sa-ţi lipseasca din geanta, mai ales daca ai o piele sensibila.
De obicei nasul si decolteul sunt mai expuse soarelui si astfel sunt primele zone vizate de razele solare.
Simptomele arsurilor solare apar la câteva ore dupa expunerea solara si includ: inrosirea pielii, durere locala, apariţia flictenelor (basicuţe cu lichid), dureri de cap, stari de oboseala si chiar febra. Desi usor de vindecat, pielea va suporta efectele arsurilor solare mult timp.
Bronzul nu este totuna cu arsura solara.
Bronzul dispare, in schimb arsura apare, ramâne si se acumuleaza. In mod obisnuit dupa 15-20 de ani se manifesta evident ca fotoimbatrânire, insa transformarile canceroase se pot ivi oricând. Iata câteva recomandari de care sa ţii seama.
Citeşte mai departe pe ANTENA SATELOR.

Arsurile solare sau mai bine spus modificarile pe care acestea le provoaca nu trec niciodata, ci se cumuleaza cu fiecare noua expunere neatenta.

Medicii dermatologii avertizeaza ca, statul la plaja neprotejat arde pielea destul de repede, chiar si la orele dimineţii. Inclusiv condusul masinii prin oras permite arsura pe antebraţul ţinut, de obicei pe geam. Cremele fotoprotectoare nu trebuie sa-ţi lipseasca din geanta, mai ales daca ai o piele sensibila. De obicei nasul si decolteul sunt mai expuse soarelui si astfel sunt primele zone vizate de razele solare. 

Simptomele arsurilor solare apar la câteva ore dupa expunerea solara si includ: inrosirea pielii, durere locala, apariţia flictenelor (basicuţe cu lichid), dureri de cap, stari de oboseala si chiar febra.
Desi usor de vindecat, pielea va suporta efectele arsurilor solare mult timp.

Bronzul nu este totuna cu arsura solara. Bronzul dispare, in schimb arsura apare, ramâne si se acumuleaza. In mod obisnuit dupa 15-20 de ani se manifesta evident ca fotoimbatrânire, insa transformarile canceroase se pot ivi oricând. Iata câteva recomandari de care sa ţii seama.

Citeşte mai departe pe ANTENA SATELOR.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

 



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies