Arta obiceiurilor rafinate: Cum să creezi și să menții o rutină elegantă în viața ta

cum sa aduci o rutina eleganta in viata ta
Arta obiceiurilor rafinate

În unele momente, își pot face apariția anumite obiceiuri nu tocmai sănătoase, în viața noastră. Însă știați cum le puteți îndepărta?

Aflați din rândurile următoare, care sunt mai exact pașii pe care trebuie să îi urmați, pentru a aduce eleganța în rutina voastră de zi cu zi.

 

Pasul 1. Identificați-vă obiceiurile nu atât de elegante

Chiar trebuie să renunți la un obicei prost dacă te afli în mijlocul acestuia. Acest exercițiu poate dura ceva timp dacă nu te-ai gândit niciodată la obiceiurile tale.

Pe măsură ce le faci, mintea ta va începe automat să le arate. Puteți scrie o notă pe telefon despre aceste obiceiuri și le puteți examina mai târziu. Începeți prin a găsi un obicei rău. Pasul doi poate fi efectuat folosind bucla de obiceiuri pentru a examina un obicei rău pe care ați dori să-l schimbați.

Citește și: Activități pe care să le faci atunci când ești singură, în funcție de buget

ce este bucla obiceiului
Arta obiceiurilor rafinate[Sursa foto: freepik]

Citește și: Revitalizează-ți frumusețea în câteva minute: 7 Trucuri ușoare pentru o înfățișare nouă și proaspătă

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Pasul 2: Folosește bucla obiceiului

Trei componente principale alcătuiesc bucla obiceiurilor:

  1. Indiciu: orice poate provoca un obicei. În general, indică un moment al zilei, o locație, o stare emoțională obișnuită (de exemplu, mă trezesc pentru că trebuie să mă uit la ceas, iar pentru că nu am ceas în cameră, mă uit la telefon)
  2. Rutina: Comportamentul obișnuit care rezultă din indiciu se numește rutină (de exemplu, verific ora și apoi încep să mă uit la rețelele sociale, e-mailurile și altele, acest lucru mă face să încep să pierd timpul cu telefonul, a trecut o oră sau mai mult până când mi-am dat seama)
  3. Recompensa:
    beneficiile pe care le primești pentru a face lucrurile în mod regulat. Aceasta poate include dopamină, ameliorarea stresului și așa mai departe (de exemplu, primesc dopamină la un preț rezonabil prin derularea pe rețelele sociale)

Pentru a putea renunţa la acest obicei, poți face următoarele acțiuni: ia un ceas în cameră, astfel încât să nu mai ai nevoie să verifici ora cu telefonul. Pentru a evita să-ți iei telefonul imediat ce te trezești, poți dormi cu el în afara camerei.

Lasă jurnalul lângă pat și covorașul de yoga, astfel încât să începi să scrii sau să faci întinderi înainte de a lua telefonul.

exemplu de rutina eleganta
Arta obiceiurilor rafinate[Sursa foto: freepik]

Pasul 3: Rupe-ți obiceiurile proaste unul câte unul

Acum că ați învățat cum să găsiți, să examinați și să construiți un plan pentru a vă înlătura obiceiurile proaste, este timpul să începeți să vă înlăturați obiceiurile unul câte unul.

Nu încercați să renunțați la mai multe obiceiuri în același timp. Aceste obiceiuri au existat probabil de ceva timp, așa că trebuie să vă acordați timp suficient pentru a le elimina complet. Pentru a vă nota obiceiurile și a le analiza folosind bucla obiceiurilor, este util să aveți un jurnal sau un document pe computer.

rutina eleganta
Arta obiceiurilor rafinate[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Pasul 4: Creați obiceiuri elegante

A începe un nou stil de viață de la zero înseamnă a te transforma într-o interpretare elegantă a ta. O componentă semnificativă a acestei schimbări sunt obiceiurile tale. Puteți dezvolta orice obiceiuri pe care le doriți pentru a vă îmbunătăți viața. S-ar putea să fie necesar să începi să îmbunătățești obiceiurile de antrenament și alimentare dacă vrei să ai un corp elegant. Ai putea dori să începi să faci niște obiceiuri zilnice de iubire și îngrijire de sine dacă vrei să ai o mai bună stimă de sine.

cum sa scapi de biceiurile proaste
Arta obiceiurilor rafinate[Sursa foto: freepik]

Pasul 5: Creați noi recompense

Există nevoie de recompense noi pentru a dezvolta cu succes noi obiceiuri. De obicei, există o recompensă pentru obiceiurile tale. Când vine vorba de recompensele tale, aici poți fi inventiv. Dacă ai un obiectiv de fitness, ți se poate acorda o recompensă nouă la două săptămâni pentru a sărbători progresul. Recompensele pot fi mici sau mari. Potrivit unei aplicații, recompensele tale pot fi utilizate. Te poți înregistra când termini un nou obicei și, atunci când îl menții pentru un anumit număr de zile la rând, poți primi o manichiură sau un alt lucru pe care îl vrei de multă vreme.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

Arta obiceiurilor rafinate[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Revitalizează-ți frumusețea în câteva minute: 7 Trucuri ușoare pentru o înfățișare nouă și proaspătă

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies