“Așa cum v-am promis, a venit și rețeta pentru crema de zahăr ars!” Chef Roxana Blenche și-a dezvăluit secretul pentru deliciosul desert

“Așa cum v-am promis, a venit și rețeta pentru crema de zahăr ars!” Chef Roxana Blenche și-a dezvăluit secretul pentru deliciosul desert

În lumea gastronomiei, puține deserturi îmbină rafinamentul și simpla plăcere a gustului precum crema de zahăr ars.

Această rețetă, explicată pas cu pas de chef Roxana Blenche, te va ajuta să creezi cea mai fină și aromată cremă, cu o crustă subtilă de caramel. Prin combinația precisă de ingrediente, această rețetă devine o călătorie culinară în universul gusturilor delicate. Deloc costisitor, acest desert poate fi preparat chiar și de un nepriceput în ale bucătăriei.

Ingrediente pentru crema de zahăr ars 

Citește și: Rețeta de sarmale a celebrei păpuși Barbie, realizată de chef Roxana Blenche. “Dacă Barbie ar fi româncă, ar mânca numai sarmale!”

Chef Roxana Blenche și-a dezvăluit secretul pentru deliciosul desert [Sursa foto: TikTok]

Citește și: Cine este Roxana Blenche. „A început să-mi placă cu adevărat să gătesc când eram prin anul trei de facultate"

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

  • 8 ouă
  • 5 ml esență vanilie
  • O lingură zahar pudră vanilat
  • 8 linguri zahar
  • Semințele de la o păstaie de vanilie
  • 700 ml lapte
  • 300 g zahar (pentru topire)

Pașii sunt foarte ușor de urmat și bine explicați pentru a găti un desert savuros.

“Bună, dragii mei! Așa cum v-am promis, a venit și rețeta pentru crema de zahăr ars, absolut delicioasă, așa că avem nevoie de 8 întregi, 8 linguri de zahăr, adăugăm 5 ml de esență de vanilie. O lingură cu vârf de zahăr pudră vanilat și semințele de la o păstaie de vanilie. Amestecăm totul foarte bine, după care adăugăm 700 ml de lapte.

După ce am amestecat și restul de compoziție, punem la topit zahărul, 300 de grame, într-o tigaie.

După ce s-a topit, le-am pus într-un vas de sticlă și am adăugat toată compoziția. L-am dat la cuptor, la 160 de grade, exact cum vedeți timp de 40 de minute, 45-50, vedeți și voi cum este cuptorul. Este absolut delicios! Hai să aveți poftă bună!” a prezentat Roxana Blenche pe TikTok.

Pregătiți-vă să vă răsfățați simțurile și să vă bucurați de o explozie de savoare cu fiecare lingură de cremă de zahăr ars, aducând bucurie în orice moment special sau într-o zi obișnuită.

Chef Roxana Blenche și-a dezvăluit secretul pentru deliciosul desert [Sursa foto: TikTok]



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Creme brulee. Invită și prietenii să deguste!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a