În lumea gastronomiei, puține deserturi îmbină rafinamentul și simpla plăcere a gustului precum crema de zahăr ars.
Această rețetă, explicată pas cu pas de chef Roxana Blenche, te va ajuta să creezi cea mai fină și aromată cremă, cu o crustă subtilă de caramel. Prin combinația precisă de ingrediente, această rețetă devine o călătorie culinară în universul gusturilor delicate. Deloc costisitor, acest desert poate fi preparat chiar și de un nepriceput în ale bucătăriei.
Ingrediente pentru crema de zahăr ars
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
- 8 ouă
- 5 ml esență vanilie
- O lingură zahar pudră vanilat
- 8 linguri zahar
- Semințele de la o păstaie de vanilie
- 700 ml lapte
- 300 g zahar (pentru topire)
Pașii sunt foarte ușor de urmat și bine explicați pentru a găti un desert savuros.
“Bună, dragii mei! Așa cum v-am promis, a venit și rețeta pentru crema de zahăr ars, absolut delicioasă, așa că avem nevoie de 8 întregi, 8 linguri de zahăr, adăugăm 5 ml de esență de vanilie. O lingură cu vârf de zahăr pudră vanilat și semințele de la o păstaie de vanilie. Amestecăm totul foarte bine, după care adăugăm 700 ml de lapte.
După ce am amestecat și restul de compoziție, punem la topit zahărul, 300 de grame, într-o tigaie.
Pregătiți-vă să vă răsfățați simțurile și să vă bucurați de o explozie de savoare cu fiecare lingură de cremă de zahăr ars, aducând bucurie în orice moment special sau într-o zi obișnuită.