Daca pastrezi carnea de pui la congelator, trebuie sa stii ca exista un anumit mod in care o poti face corect.
Mare atentie si cand vrei sa dezgheti carnea! Oricat te-ai grabi, nu incerca niciodata sa o dezgheti cu apa fierbinte. Folosind aceasta metoda, le permiti bacteriilor sa stea prea mult timp la o temperatura ridicata si sa se inmulteasca.
La fel de periculos este si sa lasi carnea sa se dezghete pur si simplu intr-un vas sau pe o suprafata din bucatarie.
Chiar daca agentii patogeni mor in momentul in care gatesti produsul, exista, totusi, un risc de a lua Salmonella sau E.coli. In plus, carnea isi pierde calitatea daca o dezgheti in apa fierbinte sau la temperatura camerei.
Sursa
Mare atentie si cand vrei sa dezgheti carnea! Oricat te-ai grabi, nu incerca niciodata sa o dezgheti cu apa fierbinte. Folosind aceasta metoda, le permiti bacteriilor sa stea prea mult timp la o temperatura ridicata si sa se inmulteasca.
La fel de periculos este si sa lasi carnea sa se dezghete pur si simplu intr-un vas sau pe o suprafata din bucatarie.
Chiar daca agentii patogeni mor in momentul in care gatesti produsul, exista, totusi, un risc de a lua Salmonella sau E.coli. In plus, carnea isi pierde calitatea daca o dezgheti in apa fierbinte sau la temperatura camerei.