Incearca aceasta reteta de placinta cu dovleac placintar. Este incredibil de buna!
Ingrediente:
Pentru foi:
200 gr unt
100 gr zahar pudra
sare
1 ou
1 plic praf de copt
400 gr faina
Pentru umplutura:
1 kg+ 70 gr dovleac placintar dat pe razatoare
350 gr zahar
1 esenta de vanilie
Mod de preparare:
Foi:
1.
2. Se adauga oul, praful de copt si faina. Se framanta, apoi se baga in frigider pentru 30 de minute.
Umplutura:
3. Se amesteca dovleacul cu zaharul si se pun pe foc mic, pana se inmoaie. Se lasa sa se raceasca apoi si se adauga esenta de vanilie.
4. Tava se tapeteaza cu hartie de copt si se imparte aluatul in 2 parti egale.
5. Se pune o foaie in tava, apoi umplutura si se acopera cu a doua foaie.
6. Se coace timp de 45 de minute, la 180 de grade Celsius.Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra.
Sursa: Culinar.bzi
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro