Aceasta budinca este gata in 20 de minute, fara plicuri si prafuri.
Ingrediente
600 ml lapte integral
2 galbenusuri
3 linguri zahar
2 linguri amidon
esenta de vanilie
3 banane coapte
Deliciu de post: negresa fara zahar!
MOD DE PREPARARE:
Amesteca 500 ml lapte cu cele 2 galbenusuri si pune compozitia la fiert la foc mediu intr-o cratita antiaderenta.
Separat, combina laptele ramas cu zaharul si amidonul pana obtii un amestec omogen.
Prajitura de post cu doua feluri de crema! Nu ai mancat nimic mai bun!
Cojeste si zdrobeste bananele cat mai bine. Cand laptele clocoteste, da focul mic si toarna amestecul de zahar in lapte. Amesteca continuu pana cand budinca incepe sa se ingroase, apoi adauga bananele zdrobite, vanilia si omogenizeaza.
Pune budinca de banane in cupe de servit si decoreaza-le cu felii de banane date prin zeama de lamaie si/sau piscoturi.