Daca vrei sa incerci o musaca diferita, incearca aceasta reteta delicioasa.
Ingrediente
- 3 vinete (aprox. 2 kg)
- 2 cepe
- 3 catei de usturoi
- 800 g carne tocata (la alegere)
- 8 rosii potrivite, taiate rondele
- 3 oua
- 4 linguri cu smantana
- 200 ml supa de vita
- 1/2 legatura patrunjel
- 1/2 legatura marar
- sare, piper
Preparare
Taiem vinetele felii, le presaram cu sare si le lasam la scurs într-o strecuratoare circa 30 de minute. Apoi le punem la calit pe ambele parti. Atentie!! Nu punem tot uleiul în tigaie! Doar cate 30-40 ml pentru o singura tura de vinete (cate ne încap în tigaie).
Daca punem tot uleiul o data o sa absoarba tot prima tura de vinete si la celelalte o sa trebuiasca sa punem altul. Procedand asa vom avea o musaca foarte gretoasa. Asa ca punem cate putin la fiecare tura de calit. Scoatem vinetele calite pe un servet de hartie ca sa se absoarba surplusul de ulei. In 50 ml ulei punem la calit ceapa taiata feliute si usturoiul tocat marunt.
Lasam sa se caleasca pana cand ceapa devine sticloasa si apoi adaugam carnea tocata. Calim cateva minute, dupa care adaugam supa de vita si lasam la fiert 15-20 de minute. Oprim focul, lasam compozitia la racit, dupa care adaugam un ou, zarzavaturile tocate marunt, sare si piper. Punem Vasul Roman în apa 10-15 minute sa se umezeasca. Il scurgem de apa, îl stergem cu o laveta absorbanta dupa care punem pe fundul vasului un rand de vinete, apoi un rand de carne, apoi un rand de rosii taiate rondele si tot asa pana terminam toate ingredientele.
Ultimul strat (cel de deasupra) trebuie sa fie de vinete. Batem doua oua cu 4 linguri de smantana si turnam peste musaca. Dam la cuptor, la foc potrivit 50-60 de minute. Daca preparati jumatate din reteta micsorati timpul de coacere. Se serveste calda sau rece.
Sursa
Sursa foto
Ingrediente
- 3 vinete (aprox. 2 kg)
- 2 cepe
- 3 catei de usturoi
- 800 g carne tocata (la alegere)
- 8 rosii potrivite, taiate rondele
- 3 oua
- 4 linguri cu smantana
- 200 ml supa de vita
- 1/2 legatura patrunjel
- 1/2 legatura marar
- 300 ml ulei
- sare, piper
Preparare
Taiem vinetele felii, le presaram cu sare si le lasam la scurs într-o strecuratoare circa 30 de minute. Apoi le punem la calit pe ambele parti. Atentie!! Nu punem tot uleiul în tigaie! Doar cate 30-40 ml pentru o singura tura de vinete (cate ne încap în tigaie). Daca punem tot uleiul o data o sa absoarba tot prima tura de vinete si la celelalte o sa trebuiasca sa punem altul. Procedand asa vom avea o musaca foarte gretoasa. Asa ca punem cate putin la fiecare tura de calit. Scoatem vinetele calite pe un servet de hartie ca sa se absoarba surplusul de ulei. In 50 ml ulei punem la calit ceapa taiata feliute si usturoiul tocat marunt. Lasam sa se caleasca pana cand ceapa devine sticloasa si apoi adaugam carnea tocata. Calim cateva minute, dupa care adaugam supa de vita si lasam la fiert 15-20 de minute. Oprim focul, lasam compozitia la racit, dupa care adaugam un ou, zarzavaturile tocate marunt, sare si piper. Punem Vasul Roman în apa 10-15 minute sa se umezeasca. Il scurgem de apa, îl stergem cu o laveta absorbanta dupa care punem pe fundul vasului un rand de vinete, apoi un rand de carne, apoi un rand de rosii taiate rondele si tot asa pana terminam toate ingredientele. Ultimul strat (cel de deasupra) trebuie sa fie de vinete. Batem doua oua cu 4 linguri de smantana si turnam peste musaca. Dam la cuptor, la foc potrivit 50-60 de minute. Daca preparati jumatate din reteta micsorati timpul de coacere. Se serveste calda sau rece.
Sursa
Sursa foto
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro
Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro