Ciocolata este si mai gustoasa daca o faci in casa, asa ca iti recomandam aceasta reteta.
Ingrediente:
210 gr zahar,
75 ml apa,
60 gr unt cu 84% grasime (sau margarina Unirea),
230 gr
30 gr cacao,
esenta de vanilie.
Mod de preparare:
Se fierbe apa cu zaharul, la foc mediu, pana ce se transforma intr-un sirop.
Dupa ce siropul s-a ingrosat, se ia de pe foc si se adauga untul si esenta de vanilie. Cu cat siropul este mai inchegat, cu atat ciocolata va fi mai densa.
Se amesteca bine, pana se topeste in totalitate, apoi se adauga laptele praf, putin cate putin, amestecand bine. Laptele praf se adauga cand siropul este inca fierbinte. Daca se raceste prea mult, ciocolata se va intari prea tare.
Compozitia obtinuta se poate imparti in doua – o parte ramane alba si cealalta parte se amesteca cu cacao. Se aseaza in forme si se da la rece.
Dupa ce s-a intarit, se scoate cu grija din forme si se taie in forma dorita.
Sursa
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro