Dulceata de gutui este extrem de versatila si se potriveste in combinatii dintre cele mai diferite.
Ingrediente
1 kilogram gutui
350g zahar
1 plic gel fix
Mod de preparare
Spalam bine gutuile de puf, le taiem in jumatati, scoatem cotorul, semintele si partile lemnoase si apoi le dam pe razatoarea mare. În cazul in care aveti un robot de bucatarie care face aceasta operatiune este si mai bine.
Nu va speriati daca fructele se oxideaza pentru ca isi revin cand dau in fiert. Gutuile rase le punem in cratita in care vom fierbe gemul.
Aveti grija sa fie o cratita cu fundul dublu pentru ca gemul sa nu se lipeasca, iar pe fund, pentru siguranta, puneti cateva picaturi de ulei. Într-o farfurie amestecam zaharul cu praful de Gel Fix si il punem peste gutui.
Amestecam bine si punem gemul la foc mediu. Gemul de gutui se fierbe minim trei minute din momentul in care incepe sa clocoteasca (trei – cinci minute). Trebuie sa avem grija ca borcanele sa fie bine uscate inainte sa punem gemul in ele. Vom pune gemul de gutui fierbinte in borcane, imediat ce l-am luat de pe foc si vom sigila cat mai bine borcanele cu gem. Borcanele ar trebui tinute intoarse cateva minute si apoi depozitate intr-un loc racoros si rece.
Sursa
Ingrediente
1 kilogram gutui
350g zahar
1 plic gel fix
Mod de preparare
Spalam bine gutuile de puf, le taiem in jumatati, scoatem cotorul, semintele si partile lemnoase si apoi le dam pe razatoarea mare. În cazul in care aveti un robot de bucatarie care face aceasta operatiune este si mai bine.
Nu va speriati daca fructele se oxideaza pentru ca isi revin cand dau in fiert. Gutuile rase le punem in cratita in care vom fierbe gemul.
Aveti grija sa fie o cratita cu fundul dublu pentru ca gemul sa nu se lipeasca, iar pe fund, pentru siguranta, puneti cateva picaturi de ulei. Într-o farfurie amestecam zaharul cu praful de Gel Fix si il punem peste gutui. Amestecam bine si punem gemul la foc mediu.
Gemul de gutui se fierbe minim trei minute din momentul in care incepe sa clocoteasca (trei – cinci minute). Trebuie sa avem grija ca borcanele sa fie bine uscate inainte sa punem gemul in ele. Vom pune gemul de gutui fierbinte in borcane, imediat ce l-am luat de pe foc si vom sigila cat mai bine borcanele cu gem. Borcanele ar trebui tinute intoarse cateva minute si apoi depozitate intr-un loc racoros si rece.
Sursa Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro