Pregateste o delicioasa tarta cu prune, din ingrediente putine, pe care le ai deja in casa.
Ingrediente
Pentru aluat: 50 g unt, 50 g zahar pudra, 125 g faina, 3 linguri apa, 1 ou.
Pentru umplutura: 500 g prune, 2 linguri zahar brun, un praf scortisoara.
Mod de preparare
Se desfac prunele in doua, se indeparteaza samburii si se pun intr-un vas.
Se adauga zaharul, scortisoara si se calesc pana incep prunele sa se inmoaie si sa isi lase siropul. Se dau deoparte si se lasa sa se raceasca. Se freaca untul cu zaharul, se adauga oul si faina pana se omogenizeaza totul si se lasa la rece 30 de minute. Se scoate din frigider, se framanta aluatul pe masa cu faina si se intinde o foaie subtire. Se pune foaia in tava tapetata cu hartie de copt, se pune umplutura in mijloc.
Se coace 20-30 minute.
sursa
Ingrediente
Pentru aluat: 50 g unt, 50 g zahar pudra, 125 g faina, 3 linguri apa, 1 ou.
Pentru umplutura: 500 g prune, 2 linguri zahar brun, un praf scortisoara.
Mod de preparare
Se desfac prunele in doua, se indeparteaza samburii si se pun intr-un vas.
Se adauga zaharul, scortisoara si se calesc pana incep prunele sa se inmoaie si sa isi lase siropul. Se dau deoparte si se lasa sa se raceasca. Se freaca untul cu zaharul, se adauga oul si faina pana se omogenizeaza totul si se lasa la rece 30 de minute. Se scoate din frigider, se framanta aluatul pe masa cu faina si se intinde o foaie subtire. Se pune foaia in tava tapetata cu hartie de copt, se pune umplutura in mijloc.
Se coace 20-30 minute.
sursa Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro