Daca vrei sa eviti produsele din comert, alege sa-ti faci ketchup de rosii de casa.
Ingrediente: 2 kg rosii coapte, 2 cepe mari, 1 ardei gras verde, 1 ardei gras rosu, 100 g zahar, o jumatate lingurita hrean ras, 1 varf de cutit enibahar macinat, 1 varf de cutit piper, 1 varf de cutit cuisoare macinate, 1 ceasca otet, 3 linguri apa,
1 lingura sare.
Mod de preparare: Rosiile si ardeii se spala si se maruntesc impreuna cu ceapa curatata.
Se fierbe totul la foc potrivit, apoi se paseaza printr-o sita. Se adauga restul de ingrediente (zahar, hrean, enibahar, piper, cuisoare, sare, apa si otet) si se mai fierbe totul timp de o ora. Compozitia se toarna in sticle cu capac ce se poate insuruba, se pun sticlele la bain-marie si se mai fierb timp de 20 de minute. Se serveste la condimentarea multor preparate: salate, taitei, cartofi etc.
sursa
Ingrediente: 2 kg rosii coapte, 2 cepe mari, 1 ardei gras verde, 1 ardei gras rosu,
100 g zahar, o jumatate lingurita hrean ras, 1 varf de cutit enibahar macinat, 1 varf de cutit piper, 1 varf de cutit cuisoare macinate, 1 ceasca otet, 3 linguri apa,1 lingura sare.
Mod de preparare: Rosiile si ardeii se spala si se maruntesc impreuna cu ceapa curatata. Se fierbe totul la foc potrivit, apoi se paseaza printr-o sita. Se adauga restul de ingrediente (zahar, hrean, enibahar, piper, cuisoare, sare, apa si otet) si se mai fierbe totul timp de o ora.
Compozitia se toarna in sticle cu capac ce se poate insuruba, se pun sticlele la bain-marie si se mai fierb timp de 20 de minute. Se serveste la condimentarea multor preparate: salate, taitei, cartofi etc.
sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro