La reteta de baza se pot adauga, dupa gust, bucati de ciocolata, stafide, visine din compot sau orice fruct conservat.
Ingrediente
5 oua, – 200 grame de faina, – 200 grame de zahar, – 1 lingurita de praf de copt, – 2 linguri de cacao, – 4 linguri de ulei, – 2 plicuri de zahar vanilinat, – 1 praf de sare.
Se separa, mai intai, ouale, dupa care albusurile se bat bine spuma cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul si zaharul vanilinat. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza si se toarna peste albusurile batute, amestecand de jos in sus cu o spatula. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste amestecul de albusuri si galbenusuri. Se imparte compozitia in doua parti egale, in una dintre ele punand cele doua linguri de cacao.
Se pune compozitia alba intr-o tava de chec, in care s-a pus mai intai hartie de copt. Deasupra se pune compozitia in care am incorporat cacao. Cu ajutorul unei spatula, se amesteca foarte usor si putin, pentru a se intrepatrunde discret cele doua culori. Se pune la cuptor timp de aproximativ 40 de minute.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro