Vrei sa incerci o reteta delicioasa care se prepara rapid?
Ingrediente:
Pentru aluat:
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
4 oua
100 gr zahar
30 gr unt pentru tava
120-140 gr faina
foarte putina sare
Pentru umplutura:
300 gr fructe congelate
300 g frisca lichida
Pentru servit:
nuci sau alune
Mod de preparare:
1. Lasa fructele la decongelat, apoi la scurs.
2. Pune la bain-marie un castron cu sarea, zaharul si ouale. Pune si putina apa.
3. Foloseste un tel pentru a amesteca in mix, pana cand isi dubleaza volumul.
4. Ia de la bain-marie si continua sa amesteci.
5. In momentul in care crema s-a racit, pune faina in ploaie. Omogenizeaza intr-un singur sens.
6. Tapeteaza cu hartie de copt o tava, unge cu putin unt, apoi toarna aluatul.
7. Baga tava in cuptor pentru 25 de minute.
8. Scoate pandispanul, lasa-l racit, apoi injumatateste-l pe orizontala.
9. Pune intre cele doua blaturi nucile/ alunele si frisca. Decoreaza cu frisca.
Sursa