Ce trebuie sa fie o omleta delicata, cremoasa, cu o textura aerata, ajunge sa fie, de cele mai multe ori, o turta arsa si uscata.
1. Ouale trebuie sa fie batute bine, cu forta. Astfel, omleta va prinde aer si va capata volum. Amesteca-le chiar inainte de a le pune in tigaie.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Prepara o delicioasa omleta la cuptor cu verdeata!
2. Bate ouale fara sa pui smantana sau branza. Adaugandu-le, omleta nu va capata acea textura pufoasa, cum s-ar crede, din contra! Oul se va separa de lactate, iar in final vei obtine o omleta apoasa, dar arsa.
VIDEO Fa o omleta delicioasa cu doua ingrediente! E reteta unul chef de 3 stele Michelin!
3. Omleta trebuie sa fie gatita la foc mic. Daca vrei bucati mici de ou, amestec-o des, daca vrei ca omleta sa ramana cu bucati mari, amestec-o mai rar.
Sursa