Aceasta reteta de pulpa de miel la cuptor este excelenta pentru masa de Paste.
Ingrediente:
2 kg pulpa de miel
3 catei de usturoi
10-12 cartofi noi mici
2 linguri de ulei de masline
4 rosii medii
1 cana de vin rosu sec
2 legaturi usturoi verde
2 legaturi ceapa verde
piper
3 crengute de cimbru
sare
Spala mielul si asaza-l intr-o tava incapatoare. Asezoneaza-l cu sare si piper dupa gust. Curata cateii de usturoi si piseaza-i foarte bine. Adauga peste acesta o lingurita de sare si uleiul de masline. Amesteca bine si adauga si vinul. Toarna totul in tava, peste pulpa miel. Spala bine cartofii noi si asaza-i in tava langa miel. Adauga totul la cuptor timp de o ora, la foc mediu.
Intre timp curata ceapa si usturoiul verde si taie-le bucati de aproximativ doi centimetri lungime. Taie rosiile in jumatati sau in sferturi, dupa preferinte. Scoate mielul din cuptor si intoarce-l pe partea cealalta. Daca este necesar adauga putina apa. Presara pe langa miel rosiile, ceapa si usturoiul verde si continua sa coci carnea pana se rumeneste la suprafata si este bine patrunsa in interior.
Serveste mielul alaturi de o salata verde si un pahar de vin rosu.
Sursa
Ingrediente:
2 kg pulpa de miel
3 catei de usturoi
10-12 cartofi noi mici
2 linguri de ulei de masline
4 rosii medii
1 cana de vin rosu sec
2 legaturi usturoi verde
2 legaturi ceapa verde
piper
3 crengute de cimbru
sare
Mod de preparare:
Spala mielul si asaza-l intr-o tava incapatoare.
Asezoneaza-l cu sare si piper dupa gust. Curata cateii de usturoi si piseaza-i foarte bine. Adauga peste acesta o lingurita de sare si uleiul de masline. Amesteca bine si adauga si vinul. Toarna totul in tava, peste pulpa miel. Spala bine cartofii noi si asaza-i in tava langa miel. Adauga totul la cuptor timp de o ora, la foc mediu.
Intre timp curata ceapa si usturoiul verde si taie-le bucati de aproximativ doi centimetri lungime.
Taie rosiile in jumatati sau in sferturi, dupa preferinte. Scoate mielul din cuptor si intoarce-l pe partea cealalta. Daca este necesar adauga putina apa. Presara pe langa miel rosiile, ceapa si usturoiul verde si continua sa coci carnea pana se rumeneste la suprafata si este bine patrunsa in interior.
Serveste mielul alaturi de o salata verde si un pahar de vin rosu.
Sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro