Așa îți dai seama imediat dacă s-a făcut carnea de pui la cuptor

Așa îți dai seama imediat dacă s-a făcut carnea de pui la cuptor
Așa îți dai seama imediat dacă s-a făcut carnea de pui la cuptor

Carnea de pui la cuptor se prepară foarte ușor, dar este posibil să nu fie făcută așa cum trebuie. Iată câteva trucuri ca să nu dați greș atunci când preparați acest fel de friptură.

Fiecare gospodină a dat greș, cel puțin o dată, atunci când a preparat carne de pui la cuptor. Nu e panică, pentru că așa cum știm, din greșeli se învață. Dacă și dumneavoastră ați gătit acest tip de friptură și v-ați dat seama că nu e făcută, data viitoare țineți cont de câteva reguli. 

Cum știm dacă e făcută carnea de pui la cuptor

Nimic nu este mai neplăcut decât să stați ore în șir în bucătărie, pentru a prepara o delicioasă friptură de pui la cuptor și la final să vă dați seama că

nu este făcută. 

Dacă vă întrebați unde ați greșit și ce trebuie să faceți pe viitor, noi vă spunem că este suficient să fiți atente la câteva aspecte. Nu este nimic complicat, așa că nu vă dați bătute. 

Ideal ar fi să vă cumpărați un termometru de bucătărie. Acesta este un instrument extrem de util, nu numai pentru carnea de pui la cuptor. Dacă aveți deja unul, tot ceea ce trebuie să faceți este să-l întroduceți în carne, pentru a ști dacă este făcută. 

Nu-l puneți însă oriunde, ci în partea cea mai groasă a fripturii. Dacă ați pus la cuptor bucăți de carne cu os, aveți grijă ca termometrul să nu atingă osul. De asemenea, nu trebuie să puneți termometrul nici pe zonele cu grăsime sau zgârciuri. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

În cazul în care ați băgat la cuptor un pui întreg, termometrul se va înfige în zona aripilor, fix sub osul care face legătura cu restul puiului.

Carnea de pui gătită va avea o temperatură de peste 75 de grade Celsius. 

Trucuri pentru o friptură de pui perfectă

Dacă nu aveți termometru, puteți apela la câteva trucuri, ca să vă dați seama dacă este făcută sau nu carnea de pui la cuptor. De exemplu, puteți ciupi cu degetele pielea de pe pui. Dacă aceasta este moale, înseamnă că friptura nu este gata. 

Un alt aspect la care trebuie să fiți atente este culoarea puiului. Înțepați friptura cu o furculiță sau cu un cuțit și dacă sucul care curge este limpede, înseamnă că bucata de carne este făcută. 

În cazul în care vedeți că sucul are o culoare roz sau roșie, mai lăsați carnea la cuptor. În plus, carnea de pui va deveni albă, atunci când este gata, iar la exterior trebuie să fie rumenită. 

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Țineți cont și de faptul că friptura de pui la cuptor începe să se prepare, după ce cuptorul a ajuns la o anumită temperatură, adică după ce se încălzește. 

Așadar, nu luați în considerare timpul de preîncălzire a cuptorului. Mai exact, dacă știți că trebuie să lăsați puiul la cuptor pentru 40 de minute, calculați această perioadă după ce cuptorul a ajuns la 180 de grade sau la 200 de grade, în funcție de rețeta după care preparați friptura. 

Dacă băgați la cuptor un pui întreg, ar trebui să-l lăsați în jur de 50 de minute pentru fiecare kilogram.

Cu cât puiul este mai mare, cu atât timpul de preparare va fi mai lung.



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Cum reușește Lora să se mențină în formă? Artista le sfătuiește pe femei să se iubească așa cum sunt: „Încerc să evit zahărul. Compensez cu legume și cu apă.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies