Dacă îţi este poftă de gustul copilăriei, încearcă această reţetă delicioasă de savarină de casă.
Ingrediente:
250g frisca,
sare,
coaja rasa de la 1/2 lamaie,
30g unt,
1 ou,
20g zahar,
200ml lapte,
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
15g drojdie,
250g faina
Mod de preparare:
Cerne faina intr-un bol mare si formeaza un gol in mijlocul ei. Adauga in acest gol drojdia, jumatate din laptele caldut, zaharul si un praf de sare.
Adauga, apoi, oul intreg, coaja de lamaie si restul de lapte turnat incet. Framanta totul bine pana cand aluatul se desprinde de pe maini. Adauga treptat si untul topit pana cand il incorporezi in aluat.
Acopera si lasa aluatul la dospit 30 minute.Unge cu unt 10 forme de savarine. Portioneaza aluatul si aseaza-l astfel incat sa umpli 3/4 din forma. Se pune din nou la dospit timp de 30 minute. Coace savarinele in cuptorul incins la 180-200C timp de 30 minute.
Cand sunt gata, se lasa la racit in forme.
Intre timp pregateste siropul din:
280g zahar
540ml apa
2 linguri rom
Pune la fiert apa cu zaharul.
Savarinele se inmoaie in siropul pregatit si se lasa la scurs pe un gratar cu partea mai mare in jos.
Se taie un capac si se decoreaza cu frisca.
Sursa: FoodStory