Asa recunosti un accident vascular cerebral! Fii atenta la simptome!

Asa recunosti un accident vascular cerebral! Fii atenta la simptome!
Asa recunosti un accident vascular cerebral! Fii atenta la simptome!

Accidentul vascular cerebral este unul dintre cele mai mari pericole pentru omul contemporan mereu obosit, stresat si care alege un stil de viata nesanatos.

 

Profesor doctor Dafin Muresanu, presedinte al Societatii de Neurologie din România (SNR) si presedintele Societatii pentru Studiul Neuroprotectiei si Neuroplasticitatii (SSNN), explica ce trebuie sa facem pentru a preveni pericolul de accident vascular cerebral si ce trebuie sa stim despre AVC.
”Când o persoana a avut un accident vascular cerebral, fie are un deficit motor, adica nu mai are putere in mâna sau in picior, fie apar alte manifestari: o asimetrie a fetei sau o deficienta de limbaj, un episod de pierdere a memoriei de scurta durata sau o vedere dubla, ameteli
grave – nu orice fel de ameteala. O persoana care are aceste simptome trebuie sa se prezinte de urgenta la un control neurologic. Chiar daca aceste simptome dispar – noi numim acest tip de incident accident ischemic tranzitor – trebuie sa fie tratate cu maxima seriozitate, pentru ca in acel moment este clar ca in curând poate urma un accident vascular cerebral grav,” a explicat neurologul Dafin Muresanu.
sursa

Profesor doctor Dafin Muresanu, presedinte al Societatii de Neurologie din România (SNR) si presedintele Societatii pentru Studiul Neuroprotectiei si Neuroplasticitatii (SSNN), explica ce trebuie

sa facem pentru a preveni pericolul de accident vascular cerebral si ce trebuie sa stim despre AVC.

”Când o persoana a avut un accident vascular cerebral, fie are un deficit motor, adica nu mai are putere in mâna sau in picior, fie apar alte manifestari: o asimetrie a fetei sau o deficienta de limbaj, un episod de pierdere a memoriei de scurta durata sau o vedere dubla, ameteli grave – nu orice fel de ameteala.
O persoana care are aceste simptome trebuie sa se prezinte de urgenta la un control neurologic. Chiar daca aceste simptome dispar – noi numim acest tip de incident accident ischemic tranzitor – trebuie sa fie tratate cu maxima seriozitate, pentru ca in acel moment este clar ca in curând poate urma un accident vascular cerebral grav,” a explicat neurologul Dafin Muresanu.

sursa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies