Acest sos de mirodenii poate fi utilizat ca aperitiv la dovleceii umpluti, ori pe paine.
Ingrediente: 1 lingurita cimbru maruntit, 1 lingurita busuioc maruntit, 1 lingurita usturoi maruntit, 1 lingurita ceapa tocata marunt, 1 lingurita chimen pulbere, 1 lingurita dafin maruntit, 100 ml untdelemn, 100 ml otet, 100 ml vin alb, 2 linguri margarina vegetala, 1 lingura faina, 2 cani supa de legume concentrata, sare, piper, dupa gust.
Mod de preparare: Toate mirodeniile se rumenesc bine in untdelemn, apoi acesta se scurge si se pun peste ele otetul si vinul, lasand totul sa fiarba la foc potrivit, pana incepe sa scada.
Separat, in alt vas, se rumeneste faina in margarina incinsa, se stinge cu supa de legume, se pun sarea si piperul si totul se lasa sa fiarba, la foc mic, pret de o ora. Se amesteca cele doua sosuri si se mai da totul, o data, in clocot. Se poate utiliza ca atare sau strecurat. Se poate fierbe mai mult, sa se ingroase bine.
Sursa
Ingrediente: 1 lingurita cimbru maruntit, 1 lingurita busuioc maruntit, 1 lingurita usturoi maruntit, 1 lingurita ceapa tocata marunt, 1 lingurita chimen pulbere, 1 lingurita dafin maruntit,
100 ml untdelemn, 100 ml otet, 100 ml vin alb, 2 linguri margarina vegetala, 1 lingura faina, 2 cani supa de legume concentrata, sare, piper, dupa gust.
Mod de preparare: Toate mirodeniile se rumenesc bine in untdelemn, apoi acesta se scurge si se pun peste ele otetul si vinul, lasand totul sa fiarba la foc potrivit, pana incepe sa scada. Separat, in alt vas, se rumeneste faina in margarina incinsa, se stinge cu supa de legume, se pun sarea si piperul si totul se lasa sa fiarba, la foc mic, pret de o ora.
Se amesteca cele doua sosuri si se mai da totul, o data, in clocot. Se poate utiliza ca atare sau strecurat. Se poate fierbe mai mult, sa se ingroase bine.
Sursa Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro