Reteta este foarte simpla. Mararul se spala si se usuca. Trebuie sa fie uscat bine. Borcanele trebuie sa fie, de asemenea, uscate.
Indepartati tulpinile mai groase si puneti mararul in borcane, pe care le pastrati in frigider. Iata si trucul. Am pastrat borcanul 2 luni si cand am scos borcanul, mararul era la fel de proaspat ca in prima zi.
Beneficii sanatate marar
Mararul creste pofta de mancare, accelereaza metabolismul si regleaza activitatea sistemului digestiv. Este folositor in caz de insomnie, meteorism, hipertonie, gastrita acida, cistita si alte afectiuni ale rinichilor, amelioreaza durerile de cap si in general actioneaza benefic asupra activitatii inimii.
Mai mult ca atat, mararul are proprietati puternic diuretice si de eliminare a bilei, se utilizeaza in alimentatia copiilor in caz de obezitate si afectiuni ale ficatului, vezicii biliare, precum si in calitate de stimulator al lactatiei pentru mamele care alapteaza.