Zacusca de fasole are o complexitate medie si poate fi preparata in 2 sau in 5 ore, in functie de cantitatea pe care o doriti.
Ingrediente:
● 2 kilograme de ceapa
● 1,5 kilograme de gogosari
● 2 kilograme de rosii
● 600 grame de morcov
● 1 kilogram de fasole boabe
● 1 litru de ulei
● 5 foi de dafin
● 1 lingura de cimbru uscat
● piper
● sare
Fasolea se fierbe in mai multe ape.
Se pune fasolea la fiert in apa fara sare, cu o ceapa care a fost curatata, pana da in primul clocot, dupa care se schimba apa. Se da si in al doilea clocot, iar apoi se schimba apa. Se mai lasa sa mai dea un al treilea clocot. Apa in care a fiert se scurge si se pastreaza pentru mai tarziu.
Intre timp, se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare. Apoi se curata ceapa de coaja si gogosarii de cotorul cu seminte si se taie totul cubulete sau julienne. Rosiile se toaca cu tot cu coaja si se strecura de samburi.
Apoi, se incinge uleiul intr-o oala mare de 10-12 litri. Se adauga ceapa, morcovul
in ulei si se soteaza pana cand ceapa incepe sa devina sticloasa, dupa care se adauga gogosarii, iar atunci cand s-a inmuiat, se stinge totul cu suc
de rosii.
Intreaga compozitie se lasa la foc mic timp de p jumatate de ora. La final se adauga boabele de fasole, cimbrul, foile de dafin, sarea si piperul. Se fierbe totul pana cand fasolea s-a inmuiat si uleiul s-a ridicat deasupra. Daca fasolea nu e fiarta, mai adaugati apa in care a fiert, dar care sa fie calda.
Dupa ce fasolea s-a fiert, zacusca fierbinte se toarna in borcanele calde si uscate.
Se lega bine borcanele cu celofan sau cu un capac si se invelesc in prosoape sau paturi calde.
Sursa
Ingrediente:
● 2 kilograme de ceapa
● 1,5 kilograme de gogosari
● 2 kilograme de rosii
● 600 grame de morcov
● 1 kilogram de fasole boabe
● 1 litru de ulei
● 5 foi de dafin
● 1 lingura de cimbru uscat
● piper
● sare
Mod de preparare:
Fasolea se fierbe in mai multe ape.
Se pune fasolea la fiert in apa fara sare, cu o ceapa care a fost curatata, pana da in primul clocot, dupa care se schimba apa. Se da si in al doilea clocot, iar apoi se schimba apa. Se mai lasa sa mai dea un al treilea clocot. Apa in care a fiert se scurge si se pastreaza pentru mai tarziu.
Intre timp, se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Apoi se curata ceapa de coaja si gogosarii de cotorul cu seminte si se taie totul cubulete sau julienne. Rosiile se toaca cu tot cu coaja si se strecura de samburi.
Apoi, se incinge uleiul intr-o oala mare de 10-12 litri. Se adauga ceapa, morcovul
in ulei si se soteaza pana cand ceapa incepe sa devina sticloasa, dupa care se adauga gogosarii, iar atunci cand s-a inmuiat, se stinge totul cu suc de rosii.
Intreaga compozitie se lasa la foc mic timp de p jumatate de ora. La final se adauga boabele de fasole, cimbrul, foile de dafin, sarea si piperul. Se fierbe totul pana cand fasolea s-a inmuiat si uleiul s-a ridicat deasupra. Daca fasolea nu e fiarta, mai adaugati apa in care a fiert, dar care sa fie calda.
Dupa ce fasolea s-a fiert, zacusca fierbinte se toarna in borcanele calde si uscate.
Se lega bine borcanele cu celofan sau cu un capac si se invelesc in prosoape sau paturi calde.
Sursa Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro